Date companie
 
 
 
 

Flori și voie buna, de Ziua internațională a romilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : discriminare, etnie, Ziua Internationala a romilor, port popular
 

Ziua Internațională a romilor a fost sărbătorită cu fast în mai multe orașe din țară. Prin centrul Timișoarei au defilat țigănci cu fuste tradiționale multicolore și țigani cu pălării cu boruri largi.

VOX: "-Cum vi se pare aceasta împartire de flori? -Nu prea înteleg exact despre ce e vorba. E ziua romilor de pretutindeni. A, da, mã bucur ca s-au gândit la noi."

Romii au aruncat flori în râul Bega în memoria celor care au murit în timpul Holocaustului.

AMBIANTÃ: (aruncã flori)

Și la Sibiu, reprezentanții etniei au participat la paradă, îmbrăcați în portul popular.

AMBIANTÃ (cântã)

FLORIN CIOABĂ: "Iatã cã dupa 60 de ani se întâmplã asemenea lucruri în Europa, când discriminarea, antitigãnismul iau amploare. Vrem sã tragem un semnal de alarmã ca sã stopãm aceste acte de discriminare, care sunt îndreptate împotriva romilor."

AMBIANTÃ (cum aruncã cu florile) ( cantã la acordeon)

Romii din Dâmbovița și-au celebrat ziua împreună cu ambasadorul Statelor Unite la București, Mark Gitenstein. Acesta a fost întâmpinat cu pâine și sare. De la eveniment nu au lipsit nici dansurile populare.

AMBIANTÃ: (Mark Gitenstein, cum rupe din painea cu sare.)

Data de 8 aprilie a fost declarată drept Ziua Internațională a Romilor, în urmă cu 40 de ani, la Londra.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 • Grădiniță sancționată pentru discriminarea unui copil cu autism ( 11 Iunie 2019 )

  Grădinița în care un copil care suferă de autism a fost ascuns în altă sală, în timpul unei inspecții care a avut loc în februarie, a fost amendată de Consiliul National pentru Combaterea Discriminării. Gradinița bucureșteană...

 • Femeile, discriminate la locul de muncă ( 7 Martie 2019 )

  Româncele se simt discriminate la serviciu! Trei din patru femei consideră că munca lor este apreciată mai puțin, comparativ cu cea a bărbaților, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

 • Amenzi drastice pentru hărțuirea psihologică și pentru cea stradală ( 10 Iulie 2018 )

  Amenzi piperate pentru hărțuirea psihologică! Deputații au adoptat astăzi, cu 214 voturi "pentru", opt voturi "împotrivă" și zece abțineri, un proiect de lege pentru modificarea legii din 2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați.

 • „Nu sunt invizibil” ( 10 Iunie 2017 )

  Campania antidiscriminare „Nu sunt invizibil”, dedicată persoanelor cu dizabilități, a ajuns la a doua ediție! Evenimentul, organizat de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității din România, își propune încurajarea acestora pentru a particia la acțiuni sociale și culturale dar și pentru a practica diferite sporturi.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2