Date companie
 
 
 
 

Florin Iordache nu renunță la ordonanța de modficare a legislației penale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, ordonanta, ministrul, justitiei, iordache
 

În pofida protestelor uriașe din ultimele zile, ministrul Justiției, Florin Iordache este hotărât să nu facă niciun pas înapoi in privinta ordonanței care schimbă Codurile Penale. El a declarat că își asumă în totalitate conținutul actului normativ. Ministrul Justiției a mai spus că ordonanța este atacată la Curtea Constituțională fie de președinte, fie de CSM, fie de procurorul general, dar numai CCR poate hotărî daca este constituțională sau nu". Florin Iordache a mers în această dimineață, în premieră, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Și asta în contextul in care Procurorul general a cerut retragerea a doi secretari de stat din ministerul Justiției. Florin Iordache a apreciat că încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima nu are temei juridic.

FLORIN IORDACHE, ministrul Justiției "Orice solicitare trebuie să respecta cadrul legal si tocmai de aceea am venit să îmi exprim punctul de vedere. Este important un semnal de stabilitate pentru sistemul judiciar din România, inamovabilitatea judecătorilor și stabilitatea procurorilor și la cea financiară și profesională este foarte important, acesta e semnalul pe care vin eu să îl transmit azi."

Ministrul Justiției îi delegase o parte din atributiile curente lui Constantin Sima până pe 7 februarie, iar în presa au aparut informatii conform cărora cei doi secretari de stat ar fi participat la redactarea controversatei ordonante care a scos in strada sute de mii de romani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2