Date companie
 
 
 
 

Fonduri insuficiente, pentru laptele praf destinat bebelusilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ajutoare, lapte, ministerul, sanatatii, statul, praf
 

Statul n-a mai acordat ajutoarele pentru lapte praf, din lipsa banilor la buget. Autoritățile spun că nu mai au de unde să dea anual 15 milioane de lei, așa că nu au alocat vreo sumă pentru acest program și au început să reevalueze și lista beneficiarilor de ajutoare.

AMBIANȚĂ (mama își hrănește copilul) "Hai mami!"

Mihaela Ivancea din Piatra Neamț nu are de unde sã dea două sute de lei pe lunã pentru lapte praf. Astfel, mama a început să-și obișnuiască fetița de 9 luni cu laptele de vacă.

MIHAELA IVANCEA, mamă "Prima dată nu-l voia, plângea, dar nu am avut o altã posibilitate. În prima sãptãmânã i-am dat jumãtate ceai, jumãtate lapte si s-a obisnuit."

În aceeași situație sunt din ce în ce mai mulți bebeluși, deși medicii spun că laptele de vacă nu este indicat copiilor sub un an.

GABRIELA AILENEI, medic de familie "Nu știm cum își vor hrăni copiii de acum încolo. Sunt multe mame pentru care laptele praf era foarte important. Laptele praf nu poate fi înlocuit, cel putin în primele șase luni nu au cum sã-l înlocuiască. Majoritatea au anemii, au si alte probleme și nu pot alãpta. În ziua de azi sunt tot mai multe mame care nu pot alăpta."

JUDITH DEME, consilier personal al ministrului Sănătății "Laptele praf s-a eliberat pe baza unei prescriptii medicale. Știm foarte bine cã la nivel de medic de familie prescrierea s-a fãcut la presiunea beneficiarilor."

Până la urmă, ministerul Sănatatii a promis că direcțiile de sănătate publică vor primi in curand fonduri de 5 milioane de lei pentru a demara achiziția de lapte praf la nivel local.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2