Date companie
 
 
 
 

Fondurile europene, în pericol

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, europene
 

Fondurile europene, condiționate de respectarea statului de drept! Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a afirmat, la Palatul Parlamentului, că este normal ca atunci când o țară intră în familia UE să aibă atât drepturi, cât și obligații. Noua rezoluție este privită cu mare îngrijoarare și de mediul de afaceri din țara noastră.

FLORIN JIANU, președinte CNIPMMR
"Pe perioada președinției Consiliului UE se discută și perioada 2021-2027. Considerăm că este un topic și un subiect extrem de important pentru mediul de afaceri, felul în care România reușește să influențeze la nivel european cum vor arăta fondurile europene. Suntem însă și puțini îngrijorați de ceee ce înseamnă legarea fondurilor europene de nivelul statului de drept."

LIVIU ROGOJINARU, vicepreședinte CNIPMMR
"Și noi cotizăm la aceste fonduri europene dar trebuie înțeles un lucru, că dacă nu se vor respecta cerințele europene pe care România le-a adoptat și cu care a fost de acord vor fi momente grele pentru noi și nu pentru cei care fac aceste prostii ci pentru fiecare cetățean de rând."

Asistată de un grup de experți independenți, Comisia Europeană va avea sarcina de a depista «deficiențe generalizate în privința statului de drept» și va decide măsuri care ar putea include suspendarea plăților efectuate prin bugetul UE sau reducerea prefinanțării", se arată în proiectul aprobat joia trecută de Parlamentul European. Planul va fi implementat doar dacă va fi aprobat, după negocieri, de Parlamentul European și de Consiliul European.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2