Date companie
 
 
 
 

Forțele Aeriene Române au sărbătorit 100 de ani de existență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, militari, sarbatoare, romane, spectacol, avioane, elicoptere, aeriene, dusa, mig, fortele, spartan
 

Atmosferă de sărbătoare, sâmbătă, în bazele Forțelor Aeriene Române, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare. Mii de oameni au mers la Baza 90, pentru a vedea elicopterele și avioanele folosite de militari în misiuni. Printre ei s-a aflat și premierul Victor Ponta, care a fost însoțit de fiul său, Andrei. Cei doi s-au urcat la bordul unui avion militar Spartan, pentru un zbor de 20 de minute deasupra orașului Otopeni. Cerul a fost brăzdat de avioane de luptă, aeronave de trasport militar și de elicoptere.

VICTOR PONTA, premierul României "- I-am felicitat pe toți, pe echipajul de pe acest Spartan, pentru faptul că-și îndeplinesc sarcinile în condiții dificile. - I-a plăcut lui Andrei zborul? - Ne-a plăcut tuturor."

Ponta a fost întrebat de jurnaliști dacă s-a urcat la bordul avionului militar folosit la aducerea lui Omar Hayssam în țară, însă a evitat răspunsul.

VICTOR PONTA, premierul României "- Este avionul la bordul căruia a fost adus Hayssam? - Nu știu acest lucru. E bună întrebarea, e bună încercarea. - Nu sunteți curios defel! - Am acces la date cu caracter confidențial și la acele date va avea acces procurorul sau judecătorul."

Prezent și el la Baza Aeriană 90, ministrul Apărării, Mircea Dușa, s-a lăudat că a zburat cu un MIG.

MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării Naționale "Vreau să vă dau o știre care poate e de senzație. Am avut curiozitatea să văd ce înseamnă un avion de vânătoare și nu știu dacă a mai făcut-o cineva. După obținerea brevetelor medicale, am făcut un zobor cu un MIG 21 Lancer."

Până la înlocuirea MIG-urilor, piloții au făcut spectacol cu aparatele pe care le au în dotare. Baza de la Câmpia Turzii a marcat centenarul Forțelor Aeriene Române cu o demonstrație a piloților de vânătoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârea Sfântului Duh ( 20 Iunie 2021 )

  La 50 de zile de la învierea lui Iisus Hristos creștinii ortodocși sărbatoresc Rusaliile sau Pogorârea Sfanțului Duh. Duhul Sfânt a coborât între apostoli, în chipul unor limbi de foc, iar aceștia au început să vorbească în limbi străine, pe care nu le știau până atunci. Evenimentul marchează și întemeierea Bisericii.

 • Invitație la premiera musicalului „Next to Normal – (A)normal”, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din București ( 17 Iunie 2021 )

  În pregătire, premiera națională a musicalului „Next to Normal – (A)normal” la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București! Premiera este programată vineri, la ora 18:00.

 • „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 20 Februarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacolul de televiziune va intra în casele dumneavoastră, cu una o ediție de excepție a primului sezon. Distracția, muzica de calitate...

 • „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 9 Ianuarie 2021 )

  „Start Show România, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacolul de televiziune revine în casele dumneavoastră, pentru a vă face duminica mai frumoasă. O ediție în care gazdele emisiunii, Adrian Enache...

 • Start Show România, ediție de sărbătoare ( 5 Decembrie 2020 )

  O nouă ediție din spectacolul dumneavoastră preferat "Start Show România", mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, v-au pregătit o ediție specială, de sărbătoare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2