Date companie
 
 
 
 

Fosta conducere a ADP Sector 1, cercetată pentru afaceri necurate cu bani publici

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prejudiciu, bani, procurori, DNA, abuz, publici, functie, sector1, adp
 

Fosta conducere a Administrației Domeniului Public Sector 1, cercetată penal pentru abuz în serviciu! Cinci persoane sunt cercetate de procurorii DNA într-un dosar privind supraevaluarea unor plante ornamentale. Este vorba de fostul director general, Eugen Milea și fostul șef al Serviciului Juridic, Daniel Andronie, dar și de un șef serviciu și doi inspectori din cadrul ADP Sector 1.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Procurorii spun că, pentru plantele ornamentale livrate ADP-ului Sector 1, firmele au practicat, în perioada 2009 – 2013, un adaos comercial de circa 340%, și, în perioada 2013 – 2016, de 180%. În ambele situații este vorba de adaosuri cu mult peste cele practicate în relațiile comerciale curente. Mai mult, ADP a contractat lucrări de reparații, întreținere și recondiționare de echipamente de joacă și de fitness în aer liber și mobilier urban, la care firmele au aplicat o cotă de profit de 109 %, în locul celei de 5%, recomandată în baza prevederilor legale. Prejudiciul total adus banului public se ridică astfel, la peste 80,5 milioane de lei.”

Procurorii anticorupție spun că nu a existat o strategie bugetară care să cuprindă standarde de cost, iar suma cheltuită este de aproximativ 536 de milioane de lei. Din suma totală, circa 80.500.000 lei a fost alocată și cheltuită cu încălcarea dispozițiilor legale, cauzându-se o pagubă de aceeași valoare Administrației Domeniului Public Sector 1 București. Anchetatorii au constatat și că au fost obținute foloase necuvenite de către firmele contractante.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2