Date companie
 
 
 
 

Foștii consilieri locali din Ploiești trebuie să-și plătească convorbirile telefonice din urmă cu patru ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : conturi, ploiesti, curtea, consilieri, locali, convorbiri, telefonice, achite
 

Mai mulți foști consilieri locali din Ploiești trebuie să-și achite convorbirile telefonice purtate în mandatul 2004-2008. În urmă cu patru ani, Curtea de Conturi Prahova a descoperit că aleșii au primit telefoane de serviciu fără a avea dreptul și i-a obligat să plătească apelurile efectuate pe bani publici. Cei 29 de consilieri vizați de această măsură, printre care unii aflati și acum în funcție, au de plată sume cuprinse între 30 și 1.250 de lei. Unii s-au grăbit să-și achite datoria, alții susțin că nu știau de ea.

ION EPARU, consilier local "Sunt intrigat pentru cã a fost vorba de o hotãrâre de consiliu care a avut viza de legalitate. Dacã s-a ajuns la concluzia cã trebuie sã platesc, o sã mi se recupereze suma din indemnizația de consilier. Mi s-a transmis că la judecatã am pierdut. Cine m-o fi apãrat, dacã m-a apãrat?"

PAUL PALAS, consilier local "Eu precizez cã în legea 215, articolul 51, consilierii locali au dreptul la decontarea cheltuielilor pentru realizarea mandatului, în condițiile legii. Eu acum ca sã merg sã contest pentru suma de 338 de lei, nu se face."

AUGUSTIN MITU, consilier local "Când decizi sã vii într-o astfel de funcție publicã îți asumi responsabilitãți. Eu am folosit telefonul personal."

IULIAN BĂDESCU, primar Ploiești "Fiecare consilier municipal va fi obligat sã foloseascã telefonul personal. Cine trebuie sã dea sumele înapoi, trebuie sã le dea."

Conducerea Curții de Conturi susține că, potrivit statutului aleșilor locali, consilierii nu aveau dreptul să primească telefon de serviciu, ci doar contravaloarea cheltuielilor pentru deplasarea la ședințe și la unele cursuri de specialitate în administrație publică. Suma totală pe care trebuie să o achite consilierii aflați în această situație este de aproximativ 22 de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2