Date companie
 
 
 
 

Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați în dosarul șantajării jurnalistei Emilia Șercan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosar, amenintare, curtea, apel, santaj, munca, condamnati, folosul, comunitatii, iacob, sercan, marcoci
 

Condamnări în dosarul privind șantajarea jurnalistei Emilia Șercan de către foști șefi ai Academiei de Poliție! Fostul rector Adrian Iacob și fostul său adjunct, Petrică Marcoci, au fost condamnați de instanța Curții de Apel București la câte trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Totodată, cei doi sunt obligați să-i plătească jurnalistei 80.000 de lei, cu titlul de daune morale. Munca neremunerată, în folosul comunității, se va desfășura pe o durată de 120 de zile, în cadrul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată, situație în care dosarul ar putea ajunge la instanța supremă. În 2019, Adrian Iacob și Petrică Marcoci au fost trimiși în judecată, după o anchetă a D.N.A., privind acuzații de șantaj. Potrivit procurorilor, Iacob și Marcoci i-au cerut unui angajat, profitând de diferența de vârstă și de grad profesional, să achiziționeze mai multe telefoane la mâna a doua și cartele preplătite, pentru a-i transmite mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan.

EMILIA ȘERCAN, jurnalist „Amenințarea cu moartea s-a petrecut, propriu-zis, acum doi ani de zile, pe 15 aprilie, când am primit un mesaj, care era explicit. Acel mesaj a fost trimis de un ofițer din Academia de Poliție, ofițer care a fost pus, a fost instigat, să-mi trimită respectivul mesaj, de către fostul rector și fostul prorector al Academiei.” 

Potrivit Emiliei Șercan, Adrian Iacob și Petrică Marcoci au fost deranjați de faptul că jurnalista a investigat plagiatele celor din Academia de Poliție. Persoana direct vizată era chiar Adrian Iacob, a cărui teză de doctorat era plagiată în proporție de 70%. Ulterior, după ce s-a demonstrat plagiatul, lui Iacob i s-a retras definitiv titlul de doctor.

EMILIA ȘERCAN, jurnalist „Sentința cred că reflectă, într-o proporție corectă, ceea ce s-a întâmplat în acest dosar sau ceea ce procurorii au reușit să verifice și să documenteze în acest dosar.” 

Pe lângă pedeapsa de condamnare la închisoare cu suspendare, există și o serie de pedepse complementare ce vor fi aplicate. Concret, cei doi foști șefi nu vor mai avea dreptul de a mai activa în poliție, dreptul de a mai preda la catedră și nici dreptul de a mai deține o funcție de conducere a vreunei instituții a statului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2