Date companie
 
 
 
 

Fostul sediu al Comitetului Central al PCR, deschis publicului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revolutie, ceausescu, ministerul, interne, central, afacerilor, balcon, decembrie, deschise, comitetul, eroi, securitate, porti, vela
 

Moment marcant, în memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989! Astăzi, românii au putut vedea cu ochii lor spațiile din fostul sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, spații care nu au fost deschise niciodată publicului. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Interne în memoria celor care s-au jertfit la Revoluție, în urmă 30 de ani. Printre spațiile deschise publicului în premieră se numără arestul fostei Securități, aflat în subsolul CC, și balconul de la etajul 1, de unde Ceaușescu s-a adresat pentru ultima dată românilor.

TORA APETRII, reporter "În urma cu 30 de ani, dictatorul Nicolae Ceasusesc se afla pe acest balcon și susținea ultimul său discurs. Aici, a avut marea surpriză de a fi întâmpinat cu huiduieli. Mulțimea scanda ”Jos Ceaușescu!”, iar diactatorul era deja derutat... Cei care încă îl mai serveau i-au pregătit rapid elicopterul. Nicolae și Elena Ceaușescu au fost preluați, cu elicopterul, de pe acoperișul sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, care astăzi este Ministerul Afacerilor Interne."

MARCEL VELA, ministrul Afacerilor Interne "Este un moment important, pentru că, acolo, a fost multă suferință, multă durere și opinia publică nu cunoaște locul, zona prin care au trecut mulți compatrioți, mulți eroi ai neamului românesc. Era o datorie a mea, ca Ministru al Afacerilor Interne, care minister are sediul în această clădire."

În această zi cu o mare încărcătură emoțională, vizitatorii și-au amintit cu durere de momentele tragice de acum 30 de ani.

VOX ”Nimeni, nimeni, dintre noi, nu a fost adus de mânecă ”veniți încoace”. Că au fost grupuri care se pregăteau să îl dea pe Ceaușescu jos, o fi fost, nu pot să spun că nu, nu am dovezi, dar noi ăștia am venit deschiși. ”

VOX ”Cei care au ucis, încă sunt în poziții cheie ale statului, sunt în puterile statului. Pentru țara asta, pentru voi care venițiu tineri, merită, merită să se știe tot adevărul.”

VOX ”Am avut grijă de tezaur, împreună cu domnul colonel. Ne-a luat buletinele, ne-a dat armament și ne-a spus să avem grijă. Am stat seara până la șase jumate, șapte. Au murit nevinovați.”

La finalul evenimentului organizat în fostul sediu al Comitetului Central s-a făcut un apel solemn pentru rostirea numelor eroilor martiri căzuți în Decembrie 1989.


Fostul sediu al Comitetului Central al PCR, deschis publicului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Polițiștii de la Rutieră, dotați cu camere video ( 25 Ianuarie 2020 )

  Polițiștii însărcinați cu munca de teren vor avea tot timpul asupra lor camere video. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-au alocat peste 5 milioane de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere video...

 • Măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă ( 24 Ianuarie 2020 )

  Ministerul Sănătății anunță măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor de gripă! Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București...

 • Comisia de admitere la Academia de Poliție, sancționată pentru o eroare de corectare ( 24 Ianuarie 2020 )

  O comisie pentru examenul de admitere în Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” a acționat eronat, atunci când a anulat răspunsurile unei tinere pe motiv că a fost depășit spațiul alocat pentru fiecare întrebare.

 • Anchetă la Spitalul Floreasca ( 6 Ianuarie 2020 )

  Verificări, sancțiuni și revoltă, la Spitalul Floreasca! Incidentul, în urma căruia o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație, decedând ulterior, este o urmare a unor erori umane comise de echipa...

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2