Date companie
 
 
 
 

Franța și-ar putea deschide porțile, în toamnă, pentru muncitorii români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : franta, romani, bulgari, munca
 

Franța ar putea deschide, în toamnă, piața muncii pentru români și bulgari, potrivit interviului oferit de senatorul francez Aline Archimbaud unui post de radio bulgăresc. Restricțiile sunt în vigoare până pe 1 ianuarie 2014, însă politicianul francez a propus Guvernului de la Paris să voteze ridicarea lor în septembrie sau cel târziu în luna octombrie a acestui an. În 2010, Franța, care se confruntă cu patru milioane de șomeri, a repatriat peste 8.000 de rromi, în România și Bulgaria. Pe de altă parte, cu ocazia recepției oferite de Ziua Naționlă, ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin, le-a transmis președintelui interimar, Crin Antonescu, și premierului, Victor Ponta, că firmele din Hexagon, care fac afaceri în România, au nevoie de stabilitate politică.

PHILIPPE GUSTIN, ambasadorul Franței: "Nu trece nici o zi, fără să nu întâlnesc directori de companii franceze, care își au birourile aici, la București, sau în provincie. Ei speră să-și dezvolte afacerile în România. Pentru a face posibil acest lucru, au nevoie de asigurări în ceea ce privește viitorul. Știți bine, domnule prim-ministru, că incertitudinea este inamicul investitorilor."

CRIN ANTONESCU, președinte interimar: "Este crucial ca, în acest moment, să fim capabili de a acționa împreună, să utilizăm ceea ce ne unește, să punem în practică viziunea noastră, pentru a identifica cele mai bune soluții."

La prima ieșire în public, după dușul rece de la Bruxelles, premierul Victor Ponta nu și-a putut reține o remarcă ironică la adresa Germaniei.

VICTOR PONTA, premierul României: "Voi încerca să prezint un mesaj în franceză, nu doar pentru a demostra că suntem un popor francofon și francofil, dar realitatea este că, în ultimele zile, am vorbit mult în engleză, franceză, italiană, portugheză. Din păcate, nu vorbesc limba germană. (face pauză, se aud râsete) Trebuie să învăț puțin, asta e foarte clar, în Europa din ziua de astăzi."

Răspunsul ambasadorului Germaniei, la București, Andreas Von Mettenheim, care se afla printre invitați, nu s-a lăsat așteptat.

AMBIANȚĂ(discuție Ponta-Mettenheim): "- (Mettenheim) Aveți timp să învățați germana? (...) (Ponta) Pot face minuni, credeți-mă! Pot să învăț limba germană într-o lună!" (...) (Mettenheim) Dacă vorbiți engleză și franceză, atunci e bine. (...) (Ponta) Nu e suficient."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2