Date companie
 
 
 
 

Frig, lapoviță, ninsori și polei, toată săptămâna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, circulatie, ploaie, rutier, ninsoare, lapovita, iarna, frig, polei, aerian, feroviar, meteorologie, inghetata
 

Nu scăpăm de iarnă! Toată săptămâna vom avea parte de frig, lapoviță și ninsori, iar poleiul le va da de furcă șoferilor, în special în sud. Potrivit informării emise de Administrația Națională de Meteorologie, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre sud-vest în toată țara. Ploaia înghețată a creat mari probleme în traficul feroviar, aerian și rutier. Din cauza fenomenului ”freezing rain”, circulația pe șoselele din sudul țării și pe Autostrada Soarelui s-a desfășurat cu dificultate. Pe toate arterele rutiere acoperite cu polei ori zăpadă, drumarii răspândesc material antiderapant.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Pentru a evita accidentele, șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită, să ruleze cu viteză redusă, să nu bruscheze comenzile mașinii și să evite manevrele riscante. Polițiștii de la Rutieră recomandă folosirea cu precădere a frânei de motor. De asemenea, conducătorii auto sunt îndemnați să se informeze cu privire la condițiile de drum, înainte de a pleca în deplasare.”

În traficul aerian au fost înregistrate mari întârzieri, dar au fost și curse anulate, din cauza fenomenului de ploaie înghețată. Este vorba de 12 curse aeriane programate să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. ”Freezing rain” a provocat întârzieri în traficul feroviar de până la 400 de minute, cu plecări și sosiri în Gara de Nord, iar nouă garnituri de călători spre și de la Constanța au fost anulate. Vremea se va îmblânzi abia spre finele săptămânii. Până atunci, se vor înregistra temperaturi cu până la 15 grade sub valorile normale pentru această perioadă.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2