Date companie
 
 
 
 

Frigul creează probleme și în școli

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, elevi, scoala, zone, rurale, ger, degeraturi
 

Elevii din unele zone rurale suferă și ei din cauza gerului. În loc să se bucure de venirea vacanței, un elev de 14 ani, din comuna Delești, județul Vaslui, a ajuns la școală cu degerături la mâini și la picioare, după ce a mers peste trei kilometri pe jos. Copilului i s-a făcut rău și a fost transportat de urgență la spital. Minorul provine dintr-o familie săracă, motiv pentru care era încălțat doar în ghete, fără ciorapi. El s-a văzut nevoit să meargă pe jos alături de alți 38 de copii din comună, după ce microbuzul școlar s-a defectat din cauza înghețului.

DAN UNGUREANU, medic ambulanță "Era degerat, avea degetele învinetite! Acum starea lui e bunã, dar rãmâne de vãzut dacã degetele pot sau nu sã fie salvate!"

Situația nu este deloc roz nici la Școala Generală din Merei, județul Buzău, acolo unde aproximativ 30 de elevi fac frigul în clase și au început să aibă probleme de sănătate. Șeful Inspectoratului Școlar s-a deplasat, joi, la fața locului și i-a mutat pe elevi în sala de ședințe a Primăriei, lucru care l-a înfuriat pe edilul din localitate.

AMBIANTÃ: "-Ati venit acum sã faceti ordine la mine în Primãrie? -Lãsati copiii în sala de sedinte. -Ce competentã aveti dumneavostrã sã lãsati copiii în Primarie? Faceti ordine la dumneavostrã în Inspectorat. Sunteti cea mai incompetentã inspectoare pe care a avut-o Buzãul vreodatã!"

FLORINA STOIAN, I.S.J. Buzău "Copiii se bucurã cã au scãpat de frig! Astept ca domnul primar sã-si dea si dumnealui acordul si sper cã o va face!"

Primarul a promis că le va permite copiilor să-și desfășoare cursurile în sala de ședințe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Situația dramatică din U.PU. și A.T.I., prezentată în campania video a D.S.U. ( 12 Aprilie 2021 )

  Secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape de limita maximă de ocupare a paturilor disponibile. Duminică, autoritățile anunțau că mai erau doar 6 paturi libere...

 • European Drinks și Izvorul Minunilor, alături de bolnavi și medici ( 8 Aprilie 2021 )

  European Drinks și Izvorul Minunilor sunt alături de toți cei care suferă în această perioadă grea a pandemiei și continuă seria de donații! Astfel, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea...

 • Pilotul de raliuri Titi Aur, internat în spital cu o formă gravă de COVID-19 ( 3 Aprilie 2021 )

  Coronavirusul nu l-a ocolit nici pe celebrul pilot de raliuri din România, Titi Aur. El a fost testat pozitiv încă de duminică seară, când avea simptome de formă ușoară a bolii. După aproape o săptămână de tratament...

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Medicul pneumolog Flavia Groșan, reacție pe Facebook ( 20 Martie 2021 )

  Demonizată de unii și lăudată de alții, medicul pneumolog din Oradea, Flavia Groșan, trage o concluzie a disputelor aprinse din aceste zile. Ea notează pe pagina sa de Facebook, cităm: „Acum o oră am terminat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2