Date companie
 
 
 
 

Funcția de director de școală a devenit neatractivă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, director, candidati
 

Profesorii nu se mai înghesuie să ocupe funcția de director de școală! Doar 10.000 de candidați și-au depus CV-urile pentru a deveni experți în management școlar, deși ar fi trebuit să se înscrie de trei ori mai mulți. Unii profesori se tem că responsabilitățile suplimentare implicate de aceast statut nu le mai permit să ducă o viață normală. Alții sunt nemulțumiți de actele pe care trebuie să le depună pentru candidatură.

GABRIELA GRIGORE, profesor: "Unii au declarat că acea solicitare de a depune cazierul este o jignire adusă celui care își dorește să ocupe o funcție în managementul educațional."

LIVIU MARIAN POP, secretar general, F.S.L.I.: "Trist, dar adevărat. Corpul profesoral din România refuză să preia aceste funcții în contextual actual. În contextul în care, de trei ani de zile, nu s-au dat examene, salarizarea este la pământ."

Ministerul Educației a prelungit perioada de depunere a dosarelor până săptămâna viitoare. Toți cei care conduc acum școlile fac acest lucru în baza unei delegații, cu toate că, până astăzi, ar fi trebuit să avem directori noi, așa cum cere Lege Educației în vigoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2