Date companie
 
 
 
 

Furt de cărbune din tren, în județul Gorj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oltenia, tren, copii, hot, complex, carbune, lignit
 

Hoții de cărbune, acționează din nou! După scandalul din septembrie când mai multe persoane au fost acuzate că au furat 50.000 de tone de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, un alt bărbat a fost reținut pentru furt calificat de lignit. Bărbatul a fost filmat pe un tren în mers, când arunca pe o porțiune de câțiva metri zeci de bucăți de cărbune. În urma lui, mai mulți copii alergau să le adune. Imaginile au fost surprinse în localitatea Dragotești, aproape de stația CFR.

AMBIANȚĂ "Păi, e ceva riscant pentru ei mai ales că sunt copii mici. Nu știu de ce se duc."

Hoțul a fost identificat, dus la audieri și reținut pentru 24 de ore sub acuzația de furt calificat. Astfel de fapte sunt, însă, obișnuite în zonă.

ALIN IVAN, purtătorul de cuvânt, Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj "Au depistat o persoană care fiind într-o căruță sustrăsese cărbune. În urma verificărilor a fost identificată persoana. 700 de kilograme de cărbune sustras din unitate minieră.”

În septembrie, anchetatorii au prezentat înregistrări în care polițiștii luau șpagă ca să îi lase pe șoferi să își continue drumul cu cărbunele furat. În baza acestor probe, 17 persoane, dintre care 12 sunt agenți de poliție au fost trimise în judecată. Potrivit Parchetului General, cei 12 oameni ai legii vor fi judecați pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual. Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, a declarat vineri în cadrul comandamentului de iarnă că există "un număr de îngrijorări" cu privire la stocurile de cărbune atât la Complexul energetic Hunedoara, cât și la Complexul energetic Oltenia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2