Date companie
 
 
 
 

Furtul tabloului lui Picasso, o farsă teatrală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : furt, belgieni, tablou, picasso, farsa, regizori
 

Răsturnare de situație în cazul tabloului găsit într-o pădure din Tulcea, despre care s-a spus că era semnat de Picasso și ar fi fost furat acum șase ani de la un muzeu din Rotterdam. Totul a fost, de fapt, o farsă! Precizarea vine din partea aceleiași persoane care a descoperit tabloul, scriitoarea olandeză de origine română, Mira Feticu. Aceasta a declarat că a fost victima unei farse în scop publicitar. Tărășenia a fost pusă la cale de doi regizori de teatru belgieni, în cadrul unui proiect despre valoarea adevărului. Ei pregătesc un documentar dedicat olandezului Geert Jan Jansen, un maestru al falsificărilor, care a realizat și vândut copi ale unor tablouri celebre, până când a fost prins, în 1994. Cei doi belgieni au îngropat o copie a picturii "Cap de Arlechin" de Picasso în apropiere de Tulcea, apoi au trimis șase scrisori anonime în care anunțau unde este pictura, trei în România și trei în Olanda. Dintre cele șase victime, doar scriitoarea Mira Feticu a căzut în capcană. Ulterior, scriitoarea a fost anunțată de farsă tot printr-un email, de data aceasta semnat de cei doi regizori belgieni. Aceștia au explicat că s-au inspirat din piesa de teatru "Copia adevărată" care a avut premiera joi, la Anvers. Tabloul original "Cap de Arlechin", estimat la opt sute de mii de euro, este unul dintre cele șapte furate în 2013 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam de o grupare de hoți români.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pădurari cercetați pentru furt de lemne din pădure ( 28 Octombrie 2020 )

  Descinderi ale polițiștilor la mai multe adrese din Timiș și Arad într-un dosar de furt de lemn. Perchezițiile au vizat mai mulți pădurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj care au obținut ilegal material lemnos.

 • 51 de locuințe sunt jefuite, zilnic, în România ( 1 Octombrie 2020 )

  Amenințări noi, riscuri vechi! Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, românii au fost obligați, mai mult ca niciodată, să stea acasă, pentru siguranța lor și a celor dragi. Asta nu i-a descurajat însă pe hoți.

 • Zeci de persoane, cercetate pentru contrabandă, delapidare și furt ( 18 Septembrie 2020 )

  Zeci de persoane din județele Constanța și Ialomița, cercetate pentru contrabandă, delapidare și furt! Inițial, trei bărbați au fost depistați în flagrant delict de polițiștii de la Transporturi în timp ce achiziționau 275 de litri...

 • Trei interlopi din clanul lui Sile Pietroi, arestați pentru furt ( 10 Septembrie 2020 )

  Trei membri ai clanului lui Sile Pietroi, acuzați de furt din locuințe, au fost arestați. Totodată, procurorii cer arestarea altor 10 persoane, în urma perchezițiilor desfășurate ieri de polițiștii Capitalei, la mai mulți membri ai clanului.

 • Angajați ai Aeroportului Otopeni, bănuiți că furau produse de lux din containere ( 18 Iunie 2020 )

  59 persoane, audiate în cazul produselor de lux furate din Aeroportul Otopeni! Mai mulți angajați sunt bănuiți că au furat produse alimentare, parfumuri, bijuterii și ceasuri destinate vânzării la bordul aeronavelor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2