Date companie
 
 
 
 

Furtuna a făcut prăpăd în județul Galați, vremea rămâne instabilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ploi, vreme, galati, grindina, judete, rosu, cod, ANM, torentiale
 

Prăpăd în mai multe localități din județul Galați, care s-a aflat sub cod roșu de furtună timp de mai bine de doua ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Codul roșu de furtună lansat, vineri, este prima avertizare de acest fel din istoria Administrației Naționale de Meteorologie. A poluat torențial, iar în unele locuri a căzut grindină. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, au fost inundate gospodării din câteva sate si din Tecuci. Ploaia torențiala a inundat și străzile din orașul Galați, după ce sistemul de canalizare nu a mai făcut față cantității mari de apă. Pompierii au intervenit cu motopompele pentru a scoate apa din casele afectate de inundații. Grindina a afectat culturile agricole din centrul, vestul și sudul județului Galati. În câteva zile va fi stabilită și valoarea pagubelor. Locuitorii din zonele afectate de furtună spun că a fost o noapte de coșmar.

VOX "A terminat tot, în magazii, în beci. Totul este plin de apă. Într-o oră a inundat."

VOX "- Multă apă! - Și cum o să o scoateți? - Sub am ciment, dar am covoarele care trebuie scoase. Până aici a fost apa. - Cam cât a plouat? - Cam o oră și 20 de minute."

Drumul Național 25 a fost acoperit de viitură, pe două porțiuni de circa 500 de metri, între Galați și Tecuci. S-a circulat cu dificultate pe un singur fir, timp în care pompierii au evacuat apa cu ajutorul motopompelor.

AMBIANȚĂ "- A fost traficul îngreunt. - Apa mare pe șosea? - A fost, a fost destulă."

Ploile torențiale au provocat, însă, necazuri și în alte județe din țară. La nivel național au fost afectate peste 40 de localități, din 16 județe: Alba, Bacău, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Timiș, Vâlcea, Vrancea, dar și în București. În Alba, un drum a fost complet blocat circulației, după ce a fost acoperit în totalitate de aluviunile aduse de pe versanți. În județul Olt, câteva gospodării au fost inundate. În județul Mureș, o viitură produsă pe pârâul Fântânele, în zona localității Lunca Bradului, a afectat gospodăriile din zonă. În județul Bacău, colmatarea unui canal aflat în apropierea Drumului Național 11A, pe raza localității Rădeana, a provocat inundarea șoselei, iar mașinile aflate în trafic au rămas blocate. În toate zonele afectate de ploi torențiale și grindină, echipele ISU s-au aflat la datorie, pentru evacuarea apei din gospodării și de pe drumurile acoperite de viituri. Pompierii au acționat cu motopompe de mare capacitate, autocamioane, bărci și cu autospeciale de intervenție.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Meteorologii avertizează că vremea rămîne instabilă. Vor fi înregistrate în constinuare ploi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină, în mai toată țara. Pe alocuri va ploua torențial și, potrivit hidrologilor, sunt posibile inundații. Centrul Operațional Național al Inspectoratului pentru Situații de Urgență monitorizează permanent situația la nivel național, pentru a interveni în caz de nevoie.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2