Date companie
 
 
 
 

Furtuna a făcut ravagii în Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, furtuna, copaci
 

Furtuna a făcut ravagii în Capitală! Doi oameni s-au electrocutat, zeci de copaci au căzut pe stradă, 10 autoturisme au fost avariate și mai multe tramvaie au rămas blocate ore în șir în mijlocul puhoaielor. Intervenția pompierilor a fost îngreunată de străzile inundate. Cel mai mare dezastru a fost pe strada Episcop Chesarie din sectorul 4, unde copacii au cazut chiar pe firele electrice.

AMBIANȚĂ martor: "Un băiat a venit să închidă geamurile la vecini și a căzut acolo în apă, l-a luat SMURD-ul. Și la numărul 18, încă un băiat, tot așa."

AMBIANȚĂ: "L-a secerat. Noroc cu pompierul, că a fost la doi metri de el. L-a luat din apă. Țipând. Și el și pompierul. Și l-a băgat repede în SMURD."

DANIEL VASILE, purtător de cuvânt, ISU București: "Au călcat pe conductoare de curent electric rupte de copacii căzuți la nivelul carosabilului. Acestea au fost asistate medical la fața locului, au fost stabilizate și transportate în stare de conștiență către spitalul Universitar din București."

Și străzile din cartierul Tineretului au fost inundate. Nici mașinile și nici tramvaiele n-au mai putut trece prin balta imensă care a înghițit tot drumul.

VOX bătrâne pe scara tramvaiului: "De două ore și jumătate stăm aici! (...) Nu vine nimeni! Nimeni n-a venit! Ce vedeți dumneavoastră, vedem și noi! În afară de fetele alea cu o lopată, care tot destupă acolo să dea apă."

AMBIANȚĂ discuție reporter-șofer: "- Ce s-a întâmplat cu mașina? Nu s-a întâmplat nimic. A rămas în apă și n-a vrut să mai pornească. N-a mai mers. De cât timp sunteți cu ea acolo? De trei ore. (...) A intrat apa la motor și...asta e!"

VOX tineri: "N-ați venit mai devreme să vedeți ce era! Acum e bine!"

Bilanțul furtunii violente arată că zeci de copaci au fost doborâți de vânt, iar zece mașini au fost avariate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Malurile Peței au rămas fără niciun arbore ( 19 Iunie 2020 )

  Mai mulți arbori de pe malul unui pârâu din Oradea au fost puși la pamânt, iar ecologiștii acuză tăierile "agresive" care au fost efectuate în zonă. 

 • Sfaturi de la salvamontiști, pentru a ne proteja de fulgere ( 17 Iunie 2020 )

  Sfaturi pentru a ne feri de fulgere! Reprezentanții Salvamont Maramureș au postat pe contul lor de Facebook o serie de recomandări referitoare la cum trebuie să ne comportăm atunci când suntem surprinși de o furtună.

 • Campanie de împăduriri, lansată în județul Dâmbovița ( 6 Martie 2020 )

  Președintele României, Klaus Iohannis și premierul interimar, Ludovic Orban, au lansat campania de împăduriri "O pădure cât o țară". Lansarea a avut loc la Uliești, în județul Dâmbovița, iar de față a fost și ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe și prim-ministrul desemnat Florin Cîțu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2