Date companie
 
 
 
 

Fuselajul inghetat al unui avion de pe aeroportul din Cluj, dezghetat la soare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, incident, aeroport, avion, soare, pilotul, dezghetat
 

Incident pe Aeroportul International Cluj! Un pilot a stat timp de 40 de minute cu avionul pe pistã, pânã când soarele a încãlzit fuselajul. Și asta din cauza că pilotul a refuzat sã dezghețe aparatul de zbor cu un lichid special, pentru a face economie. În tot acest timp, 30 de pasageri au așteptat în avion. Din cauza temperaturilor scăzute din ultima vreme, fuselajul aeronavei a înghețat, iar degivrarea cu ajutorul unor substante speciale ar fi presupus costuri destul de ridicate. Culmea, decizia de a dezgheta fuselajul avionului cu ajutorul soarelui apartine chiar pilotului.

VALERIU VARGA, sef tură, Aeroport International Cluj "Noi ne-am pregãtit ca atare, avem echipamente foarte moderne, tot personalul a fost pregãtit sã facã aceastã operațiune. Pilotul a zis cã el nu crede ca e nevoie, deci, ceea ce trebuia sã facem noi cu soluții, face soarele. Și nu este de acord. I-am spus- domne, semneazã, sunt niște formulare, semneazã ca nu dorești. El nu dã nimic în scris."

Aeronava urma sã plece spre Timișoara. Potrivit reprezentanților aeroportului, dacã avionul decola cu fuselajul înghețat, comenzile s-ar fi putut bloca. Degivrarea cu un lichid special costã în jur de 800 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2