Date companie
 
 
 
 

Gabriel Oprea a anunțat că demisionează din Senat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demisie, protest, vot, senat, oprea, iohannis
 

Oprea își dă demisia din Senat. Fostul vicepremier Gabriel Oprea scrie, pe Facebook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, dorește adevărul despre acel accident. El anunță astfel că demisionează din Senat. Anterior, Gabriel Oprea depusese o cerere oficială de reluare a votului privind solicitarea DNA de urmărire penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Demisia lui Oprea din Senat vine după ce astăzi Președintele Klaus Iohannis a apreciat că Oprea ar trebui să demisioneze, pentru a detensiona situația. Șeful statului a declarat că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Dupa părerea mea, nu Parlamentul stabilește vinovăția sau nevinovăția, ci un judecător. Situația în care s-a ajuns acum, în speța senatorului Oprea, este o situație care nu poate fi ușor detensionată și nu poate fi ușor rezolvată. Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoană implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situația. Am fost foarte îngrijorat când am văzut câtă lume a ieșit să protesteze, și pe bună dreptate oamenii sunt revoltați. Adică cum își permit parlamentarii să protejeze pe cineva printr-un vot."

Declarațiile vin după ce mii de persoane au protestat, în fața sediului Parlamentului, față de decizia aleșilor în privința ridicării imunității lui Gabriel Oprea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2