Date companie
 
 
 
 

Gălățenii, terorizați de seria de seisme care le zgâlțâie casele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cutremure, galati, case, oameni, pamant, experti, pamantului, institut, fizica
 

Oamenii din mai multe localități din județul Galați trăiesc în teroare. Ei se tem să mai locuiască în propriile case, din cauză că pământul se zguduie zilnic. Zidurile caselor s-au crăpat, iar obiectele cad de pe pereți.

AMBIANȚĂ "Un fâșâit, așa se aude! Cutremur nu este! Se umflă pământul de jos și bubuie pământul."

VOX "Aici mâncam la masă și masa de-aici așa, așa, s-a ridicat! Masa s-a ridicat în sus la prima bubuială."

AMBIANȚĂ "Acolo, la horn, cu totul s-a crăpat! Aici, sus, uitați cum s-a croit tavanul, așa! Astea nu-s cutremure, domnișoară, astea îs de la ceva din pământ. Întâi bufnește și pe urmă se hâțână."

AMBIANȚĂ "Le-au căzut tablouri de pe perete la oameni. Lu' părintele i-a căzut icoana cu preasfințitul!"

VOX "Sunt două presupuneri. Una, o aliniere a plăcilor tectonice, probabil, sau forările care au fost făcute la sonde, am înțeles că ar fi o cauză."

Experții de la Institutul de Fizică a Pământului s-au deplasat la fața locului, pentru a stabili dacă fenomenul este cauzat de o așezare a plăcilor tectonice sau nu. Ei si-au instalat aparatura în garajul unui localnic din Izvoarele, locatie aflat in centrul locului unde s-au simtit cel mai tare bubuielile si zdruncinaturile.

AMBIANTA "Din pământ vine. Ceva care ar vrea să explodeze, dar nu poate. Vrea să iasă ceva, dar nu poate. Nu numai aici! Se aude în tot satul."

ION NICOLAU, primar, Slobozia Conachi "În situația în care se va confirma că există o cauză mecanică, tehnică, industială, normal că vom fi alături de cetățeni și vom proceda ca atare."

Șapte mișcări tectonice au avut loc în ultimele patru zile în județul Galați. Cel mai recent, produs joi, a avut 3,2 grade. Seismologii cred că inundațiile din ultimele săptămâni au provocat aceste cutremure în lanț.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2