Date companie
 
 
 
 

Garanție pentru sticlele din plastic, în scopul reciclării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ministerul, pet, mediului, plastic, garantie
 

Garanție de 50 de bani, pentru sticlele din plastic! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat la un post de televiziune, că săptămâna viitoare va prezenta coaliției de guvernământ un act normativ care prevede impunerea unei garanții în valoare de 50 de bani per sticlă, indiferent de mărimea acesteia, dacă respectivul ambalaj este de până în trei litri.

IRINA CODREANU, reporter "După ce am consumat conținutul sticlelor de plastic, în loc să le aruncăm la gunoi, le vom preda la stațiile automate amplasate în cadrul magazinelor. Vom putea preda și sticle din plastic rămase fără dop. Pentru toate aceste sticle vom primi înapoi câte 50 de bani per ambalaj. În loc de deșeuri, ele vor deveni materii prime care intră în economia circulară și care vor fi reciclate."

Ministrul Mediului a subliniat că fiecare sticlă din plastic va avea un marcaj care o identifică în sistem, astfel că românii vor putea preda doar ambalaje colectate după începerea programului de reciclare. Cu alte cuvinte, sticlele de acum cinci ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, spune Tanczos Barna. Ministrul speră că, datorită stimulentului financiar, cetățenii nu vor mai arunca sticlele pe jos, din contră, cei care vor găsi pet-uri vor fi motivați să le ridice și să le predea la o stație automată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2