Date companie
 
 
 
 

Gaze mai scumpe, din 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : preturi, facturi, gaze
 

Românii vor plăti facturi mai mari la gaze din cea de-a doua jumătate a anului viitor. Anunțul a fost făcut de șeful misiunii FMI în țara noastră, Jeffrey Franks, care a stabilit împreună cu autoritățile de la București un calendar al liberalizării prețului gazelor. Astfel, companiile vor plăti mai mult chiar din acest an până în 2015. În cazul gospodăriilor, prețul gazului va continua să crească până în 2018. Franks nu a precizat însă cu cât se vor majora tarifele, dar a încercat să liniștească populația.

JEFFREY FRANKS, șeful misiunii FMI în România: "Vor fi ajustări modeste de preț pentru consumatorii casnici și vor fi măsuri de protecție pentru aceste gospodării care sunt vulnerabile. (...) Cred cã vor exista suficiente oportunitãți pentru companii să-și adapteze consumul de gaz pentru a nu fi afectate de aceste ajustãri de preț."

Jeffrey Franks a vorbit și despre renegocierea contractelor ''băieților deștepți din energie". Șeful delegației FMI spune că oficialii români ar trebui să pună presiune pe companiile care au încheiat contracte cu Hidroelectrica, pentru a obține condiții mai avantajoase. Și asta în contextul în care, acum două săptămâni, Comisia Europeană a deschis o investigație în acest caz.

JEFFREY FRANKS, șeful misiunii FMI în România: "Am cerut Ministerului Economiei sã aibã o nouã rundã de întâlniri cu aceste companii și sã cearã o îmbunãtãțire a condițiilor statului în aceste contracte."

Conform șefului delegației FMI, rezilierea contractelor cu aceste companii nu ar fi o soluție, pentru că statul ar avea mai mult de pierdut.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

    Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

  • Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze ( 20 Iunie 2020 )

    Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. 

  • Raed Arafat răspunde acuzațiilor privind achizițiile din Sănătate ( 28 Aprilie 2020 )

    Explicații în urma acuzațiilor privind achizițiile la prețuri mari din domeniul sanitar, în vreme de pandemie! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat susține că cei care lucrează...

  • Raport privind furtul de electricitate și gaze ( 25 Octombrie 2019 )

    Raport privind furturile de energie electrică și gaze, prezentat de un furnizor care a suportat prejudiciile. Peste 2.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale și energie electrică au fost identificate de specialiștii companiei...

  • Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, la dispoziția consumatorilor ( 15 Octombrie 2019 )

    Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, lansat astăzi de Consiliul Concurenței! Platforma online, în care s-au investit 300.000 de euro, va afișa prețul a circa 30.000 de produse din aproximativ 1.700 de magazine integrate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2