Date companie
 
 
 
 

Ger, viscol și ninsori în toată țara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, vant, munte, mare, ninsori, ger, viscol. meteorologi
 

Ger și ninsori viscolite în mai toată țara! Meteorologii au emis o informare valabilă de duminică dimineață, de la ora 8.00, până la ora 22.00. Asta, după ce ninsorile și vântul puternic au făcut prăpăd, începând de vineri. În Capitală, rafalele de vânt au doborât copacii și au smuls zidurile.

VOX "A căzut peretele. Din cauza vântului, peretele de la etajul cinci a căzut pe o mașină. Nu este prima dată când se întâmplă. S-a mai întâmplat cu vreo zece ani în urmă."

VOX "- Ce s-a întâmplat? - A căzut pomul pe ea. E un pom gros. - Așa tare a bătut vântul? - Da, a bătut tare și nu-i bătrân pomul. - Aveați mașina pe trotuar. - Da, era parcată."

La malul Mării Negre, valuri de peste opt metri înalțime au lovit țărmul cu toată forța. La munte, viscolul și nămeții au blocat traseele turistice. În Masivul Bucegi, patru bucureșteni, doi adulți și doi copii au rămas blocați cu mașina în zăpadă, din cauza mormanelor de zăpadă viscolită. Oamenii au fost salvați de jandarmi și duși la cea mai apropiată cabană din zonă. Potrivit meteorologilor, vremea nu se îmbunătățește prea curând.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Începând de mâine dimineață, va ninge abundent, în special în zonele montane. Local este posibil să ningă viscolit, pentru că vântul va avea intensificări de peste 50 de kilometri la oră. Mai rău, gerul va pune stăpânire pe România.”

Gerul rămâne stăpân și în prima parte a săptămânii viitoare, îndeosebi în centrul și sudul țării. În regiunile estice principala problemă reămâne vântul puternic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Director din Ministerul Transporturilor, arestat pentru luare de mită ( 8 Iulie 2021 )

  Șeful Direcției Economice din cadrul Ministerului Transporturilor, Petre Neacșa, a fost arestat preventiv, pentru luare de mită. Măsura a fost luată în dosarul privind cumpărarea de nave la suprapreț...

 • Vântul puternic a făcut ravagii, în județul Bihor ( 24 Mai 2021 )

  S-a abătut urgia, aseară, peste localitea Nojorid, în județul Bihor. În doar câteva minute, vântul puternic a măturat totul în cale. Țiglele de pe case au zburat în topate părțile, zeci de gospodării au fost...

 • Peste 300 de utilaje de deszăpezire au intervenit în București ( 12 Februarie 2021 )

  Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 • Intervenție de salvare a unui câine căzut în Târnava Mare ( 21 Ianuarie 2021 )

  Intervenție emoționantă a pompierilor din Blaj! Un câine care a căzut într-un râu înghețat a fost scos la mal de salvatori. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2