Date companie
 
 
 
 

Ger, viscol și ninsori, până joi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : circulatie, rutier, frig, ninsori, feroviara, ger, viscol, galben, portocaliu, aerian, cid
 

Ne așteaptă trei zile de frig extrem, cu temperaturi minime care vor coborî până la minus 22 grade Celsius. Nici maximele nu vor fi generoase. În majoritatea regiunilor, în timpul zilei se vor înregistra maxime de minus 8 grade Celsius. Capitala și 12 județe din sudul și estul țării se află, din această dimineață, sub atenționare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. De asemenea, sunt în vigoare o atenționare cod galben de ninsori, vânt puternic și viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Totodată, meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu de ger pentru mare parte din județele țării.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”În București va ninge abundent, temporar viscolit, din această seară. Temperaturile vor coborî până la minus 18 grade Celsius, iar rafalele de vânt vor intensifica senzația de frig. Din cauza viscolului, stratul de zăpadă va fi neuniform, în general, între 15 și 30 centimetri. Frigul își va pierde din putere începând de joi.”

Temperaturile scăzute, viscolul și ninsorile au provocat blocaje și restricții în trafic. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 10 localități din șapte județe pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile. Potrivit IGSU, au fost probleme în județele Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Giurgiu, Tulcea și Teleorman. Circulația pe două drumuri naționale din Teleorman, Zimnicea – Turnu Măgurele și Zimnicea – Alexandria a fost oprită din cauza viscolului, iar porturile Midia, Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea au fost închise. Circulația feroviară are, de asemenea, de suferit. CFR Călători a decis să reducă numărul garniturilor care circulă pe rutele către litoral și către sud-estul țării. Pe fondul vremii nefavorabile, unele trenuri programate la plecare sau sosire în Gara de Nord din București au avut întârziri cuprinse între 10 și 75 de minute.

OCTAVIAN IONESCU, reporter ”Potrivit CFR Călători, în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă. Pentru a evita neplăcerile, călătorii sunt sfătuiți să se informeze, înainte de efectuarea călătoriei, cu privire la condițiile meteo și la posibilele modificări survenite în circulația trenurilor.”

În ceea ce privește traficul aerian, 13 zboruri au înregistrat întârzieri, din cauza vremii nefavorabile, iar o cursă a fost anulată, arată datele publicate pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi,, când se opresc și ninsorile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2