Date companie
 
 
 
 

Gerul cumplit din ultimele zile care s-a lăsat peste România, i-a afectat și pe elevii din Mehedinți și Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, ger
 

Gerul cumplit din ultimele zile care s-a lăsat peste România, i-a afectat și pe elevi! Mai exact, în județul Mehedinti, sute de copii învață cu gecile pe ei și cu mănușile în mâini, pentru că sălile de clasă nu sunt încălzite.

VOX, elev: "Este foarte frig. Și cum reușești să stai la școală? Ne chinuim."

VOX: "Este foarte frig, ne trebuie mănuși. Stăm cu paltoane pe noi."

vox: "Foarte frig, nu se face deloc căldură."

Bugetul pentru cheltuielile școlii este prea mic, susține administratorul, iar banii sunt cheltuiți cu grijă.

VOX, administrator liceu: "Avem o mie de elevi, bugetul este de două miliarde 800, se ia per elev. Căldura pe care o dăm o drămuim în așa fel încât să putem suporta și celelalte cheltuieli."

VOX, profesor: "Este frig cam toată iarna și pentru noi și pentru copii. Trebuie să scriu pe tablă și așa stau și așa scriu."

Probleme sunt și într-o școală din Vrancea tot din cauza frigului. În jur de 600 de elevi stau acasă, pentru că ar îngheța în clase.

VOX, director: "Am hotărât suspendarea cursurilor. Am anunțat primăria de ieri."

Autoritățile spun că probleme sunt și în mai multe gradinițe din județ, unde apa caldă este furnizată doar două ore, dimineața.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: " ANM a emis o informare de vreme rea până sâmbăta la ora 14.00. Mai exact, vor fi intensificări ale vântului și precipitații mixte în toată țara, iar la munte vor fi ninsori. Maximele pornesc de la 0 grade în depresiuni si ating și 8 grade în sud-estul țării."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Ar putea fi permis, în curând, accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5 ( 22 Noiembrie 2019 )

  O nouă perspectivă pentru elevi! Ministerul Educației supune dezbaterii publice un proiect menit să modifice un ordin al fostului ministru, care interzicea accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5. Astfel, potrivit noilor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2