Date companie
 
 
 
 

Gerul din februarie și prețul gigacaloriei au crescut facturile la întreținere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : locuinte, gigacaloria, ger
 

Gerul de luna trecută și scumpirile din ultima perioadă au făcut ca facturile la întreținere ale bucureștenilor să fie mai mari cu până la o treime față de ianuarie și cu aproape 70 la sută față de aceeași perioadă diun 2011. Potrivit unei analize a Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, prețul gigacaloriei era în februarie anul trecut de 124 de lei. In ultima lună de iarnă din acest an, gigacaloria a urcat la 169 de lei. La aceste costuri suplimentare se adaugă și un consum mai mare, pentru că temperaturile au coborât de câteva ori chiar sub -20 de grade Celsius.
VOX: "Nu ne ajung banii. Nu putem nici sa platim intretinerea si ce avem"
VOX: "-Plătești întreținerea, plătesti cheltuielile blocului si nu mai ramai cu mai nimica. De mancare trebuie sa tragi, te imprumuti colo-colo. Ca sa poti sa traiesti. -Cum va descurcati cu plata la zi a intretinerii? Sunteti restanta? -Nu sunt deloc restantă. De cand sunt in blocul asta, de 40 de ani, nu sunt restanta."
Nu doar consumatorii au probleme cu plata facturilor, ci și municipalitatea. La finalul anului trecut, primarul general Sorin Oprescu a cerut sprijinul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Si asta după ce ELCEN a amenințat că, din cauza datoriilor, va întrerupe furnizarea energiei termice către RADET. 
Gerul de luna trecută și scumpirile din ultima perioadă au făcut ca facturile la întreținere ale bucureștenilor să fie mai mari cu până la o treime față de ianuarie și cu aproape 70 la sută față de aceeași perioadă din 2011. Potrivit unei analize a Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, prețul gigacaloriei era în februarie anul trecut de 124 de lei. In ultima lună de iarnă din acest an, gigacaloria a urcat la 169 de lei. La aceste costuri suplimentare se adaugă și un consum mai mare, pentru că temperaturile au coborât de câteva ori chiar sub -20 de grade Celsius.

VOX: "Nu ne ajung banii. Nu putem nici sa platim intretinerea si ce avem"

VOX: "-Plătești întreținerea, plătesti cheltuielile blocului si nu mai ramai cu mai nimica. De mancare trebuie sa tragi, te imprumuti colo-colo. Ca sa poti sa traiesti. -Cum va descurcati cu plata la zi a intretinerii? Sunteti restanta? -Nu sunt deloc restantă. De cand sunt in blocul asta, de 40 de ani, nu sunt restanta."

Nu doar consumatorii au probleme cu plata facturilor, ci și municipalitatea. La finalul anului trecut, primarul general Sorin Oprescu a cerut sprijinul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Si asta după ce ELCEN a amenințat că, din cauza datoriilor, va întrerupe furnizarea energiei termice către RADET. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 51 de locuințe sunt jefuite, zilnic, în România ( 1 Octombrie 2020 )

  Amenințări noi, riscuri vechi! Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, românii au fost obligați, mai mult ca niciodată, să stea acasă, pentru siguranța lor și a celor dragi. Asta nu i-a descurajat însă pe hoți.

 • Radu Mazăre, la instanță în dosarul locuințelor sociale din campusul "Henri Coandă" ( 10 Iunie 2019 )

  Radu Mazăre, din nou în fața judecătorilor! Fostul primar al Constanței a fost adus, în această dimineață, din penitenciar la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se judecă apelul dosarului privind locuințele sociale...

 • Propunere de modificare a legii asigurărilor obligatorii de locuințe ( 20 Mai 2019 )

  Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi modificată! Asigărătorii urmează să acopere, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren și inundații, și riscul de furtuni, potrivit reprezentanților Autoritatății de Supraveghere Financiară.

 • Victimele violenței domestice vor putea locui în locuințe sociale ( 4 Martie 2019 )

  Violența domestică face ravagii în România! Pentru combaterea acestui fenomen, a fost semnat un contract de finanțare a proiectului "Venus - Împreună pentru o viață în siguranță". Premierul Viorica Dăncilă a precizat, cu ocazia semnării contractului, că numărul cazurilor de violență domestică a înregistrat o creștere îngrijorătoare. Peste 1.300 de persoane au murit în țara noastră în ultimii ani, din cauza acestui flagel.

 • Ninsori la munte și temperaturi pe minus record pentru această perioadă ( 27 Septembrie 2018 )

  Septembrie cu ger! În această dimineață s-au înregistrat minus opt grade Celsius la Miercurea Ciuc. Este cea mai scăzută temperatură, înregistrată într-o zi de 27 septembrie la nivel național, de când se fac măsurători meteorologice...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2