Date companie
 
 
 
 

"Ghid de acțiune contra plagiatului", lansat la Târgul "Gaudeamus"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, targ, gaudeamus, volum, carte, plagiat, ghid, dorin, isoc
 

Volum despre fenomenul plagiatului, lansat la Târgului Internațional de Carte "Gaudeamus"! Președintele Grupului pentru Reformă și Alternativă Universitară, profesorul universitar Dorin Isoc și-a lansat volumul intitulat "Ghid de acțiune contra plagiatului: buna conduită, prevenire, combatere". Cartea are în spate un index de opere plagiate, din România, și conține un certificat de autenticitate a operei.

prof. univ. dr. DORIN ISOC, autor "Cartea este prima carte de doctrină a plagiatului în care se prezintă niște probleme teoretice. Plagiatul rămâne toată viața, iar din momentul în care plagiatul există, el poate fi identificat nu la comandă, ci de către oameni care știu cel puțin la fel de mult ca cel care a plagiat."

Volumul este structurat pe mai multe capitole, toate cu titluri sugestive, precum: "De la șoptit la corupție", "Plagiat și creație intelectuală", "Trăsăturile plagiatului ca faptă" sau "Portalul operelor plagiate în România".

DANIEL NICA, doctor în filosofie "Riscul unei cărți despre plagiat ar fi fost fie să cadă într-o pledoarie etică moralizantă și mai degrabă cu un stil eseistic despre problema plagiatului, fie să ofere niște soluții practice parașutate nu se știe unde. Așa, domnul profesor Isoc reusește, deopotrivă, să fixeze un cadru și, în același timp, să ofere niște soluții practice."

Cartea "Ghid de acțiune contra plagiatului" a apărut la editura "Ecou Transilvan" și au fost tipărite 500 de exemplare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2