Date companie
 
 
 
 

Ghidul antreprenorului începător, lansat în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansat, greseli, legislatie, antreprenor, ghid, incvepator, saygo, tane, intreprinzator
 

”Ghidul antreprenorului începător”, lansat în România! Simțind lipsa acută de educație de antreprenorială din societatea românească, Liviana Tane și Valentina Saygo au inițiat o lucrare în care este prezentată o colecție de greșeli ale unor oameni, în speranța că, învățând din aceste greșeli, alții vor reuși să facă primul pas în mediul de afaceri.

LIVIANA TANE, autor, ”Ghidul antreprenorului începător” ” Ideea a venit într-un moment de frustrare personală, ca să recunosc cinstit. A fost momentul în care mi-am dat seama că piața e plină de tot felul de rețete venite din altă parte care nu întotdeauna se potrivesc pe profilul pieței românești. A venit pe fondul unor eșecuri personale, a venit pe fondul unor greșeli făcute de oameni pe care îi cunosc, a venit pe fondul unei nevoi pe care am identificat-o efectiv în piață și am simțit nevoia să îi răspundem cu niște soluții coerente și aplicate.”

Autoarele vorbesc despre nevoia de informație, deoarece, în țara noastră, mediul de afaceri este marcat de repetate modificări legislative, este foarte greu de înțeles și este supus unor măsuri coercitive grele. Astfel, o traducere din română în română a legislației și o manieră optimistă a formalităților fac mai ușoară calea spre succesul muncit.

VALENTINA SAYGO, autor, ”Ghidul antreprenorului începător” ”Nu prea am vorbit despre eșecuri, vorbesc mai mult despre de ce-ul din spatele hârtiilor, pentru că eu de profesie sunt expert contabil și cum să iei anumite decizii, de ce să iei anumite decizii în a completa o factură, a întocmi un NIR. De cele mai multe ori, hârtiile astea pe care le avem în mediul de afaceri sunt copleșitoare și le ignorăm, doar că greutatea lor în amenzi este colosală și atunci nu prea sunt adepta acestor amenzi din neștiință sau din necunoașterea legii. De aceea sper la un mediu de afaceri curat, cinstit și onest.”

Încurajarea orientării oamenilor spre mediul de afaceri este o salvare pentru dezvoltarea României, fiind cea mai dinamică formă a economiei. Întrebați despre cât de greu este pentru un începător să devină antreprenor, profesioniștii au fost rezervați în răspunsuri.

MIRCEA CĂPĂȚÂNĂ, autor prefață, ”Ghidul antreprenorului începător ”Cred că întrebarea este la fel ca și când ai spune cât de greu e BAC-ul în România. Pentru unii este foarte greu, pentru unii este mult mai puțin greu. În general, atunci când muncești și o faci cu cap, nu ai doar niște idei, niște dorințe și te arunci în apă, când muncești cu cap, tinzi să reușești. Statistic vorbind, și aici nu are legătură cu România, cam 90% dintre afaceri rămân mici sau dispar. O cauză foarte importantă pentru eșecurile antreprenorilor este lipsa de educație antreprenorială, iar noi în România chiar ducem o lipsă acută. ”

Potrivit datelor oficiale, multe dintre firmele noi rămân la stadiul inițial, un motiv fiind lipsa educației antreprenoriale. Această lipsă ne face codași în Europa în ceeea ce privește spiritul întreprinzător.


Ghidul antreprenorului începător, lansat în România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dificultăți în pandemie, pentru antreprenori ( 10 Aprilie 2021 )

  Antreprenorilor le-a fost greu să reziste în fața efectelor pandemiei! O parte dintre ei spun că au supraviețuit pentru că au avut bani puși deoparte și au încercat să își mențină și angajații. Directorul unui atelier de haine și un producător de pantofi românești ne-au dezvăluit care sunt secretele pentru a menține o afacere.

 • S-a dat startul etapei a treia de înscriere pentru vaccinarea împotriva coronavirusului ( 15 Martie 2021 )

  Astăzi au fost deschise listele de așteptare pe platforma de vaccinare împotriva coronavirusului, în etapa a treia de imunizare. Această etapă se adresează tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc...

 • Start Show România, lansat pe Național TV ( 20 Septembrie 2020 )

  Start Show România, lansat, astăzi, pe Național TV! Gazdele marelui spectacol de televiziune, Adrian Enache și Diana Matei, suținuți de acordurile Tarafului Cleante, au asigurat alături de invitații lor, un show...

 • Prima carte despre pandemie, ”Covid, Colivia noastră”, lansată la Iași ( 16 Iulie 2020 )

  A fost lansată prima carte despre pandemia de coronavirus! Volumul intitulat "Covid, Colivia noastră", coordonat de profesorul universitar, Laurențiu Șoitu, a fost lansat la Iași, în prezența unor personalități de frunte...

 • Recomandări A.N.P.C., pentru prevenirea infectării cu coronavirus ( 26 Februarie 2020 )

  Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a realizat un ghid pentru consumatori, ce conține recomandări ale autorităților naționale în domeniul prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus. Conform precizărilor Organizației...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2