Date companie
 
 
 
 

Gigacaloria , mai scumpa cu aproape 40 la suta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, facturi, gigacaloria, pretul, consilieri, consumatori, scumpeste, individuali
 

Gigacaloria se scumpește cu aproape 37 la sută în București, astfel încât, la iarnă, facturile la intretinere s-ar putea dubla. Consilierii generali ai Capitalei au votat majorarea prețului gigacaloriei pentru consumatorii individuali, începând cu 1 august, de la 124 la aproximativ 170 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 36,5 procente. Astfel, în facturile pe care bucureștenii le vor primi în septembrie se va vedea deja scumpirea. In fiecare lună se va înregistra consumul, iar plata se va face în tranșe egale de-a lungul anului. Pentru a face mai suportabilă achitarea întreținerii din sezonul rece, autoritățile locale introduc și modalități alternative de plată.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "E normal ce se întâmplã, pentru cã nu mai avem descoperire pe buget pentru a putea mentine subventia va fi diferentiata într-un fel. Sigur, un 37% sperie pe toatã lumea, de fapt o sã ascultati în sala tipurile de scenariu, pentru cã am avut si propuneri de 280 de lei fãcute de partide."

MIRCEA RAICU, viceprimarul Capitalei "De ce e nevoie de această creștere? pentru cã din 2007 la gaze, la energie, la curent electric, toate preturile au crescut, iar în aceastã iarna avem nevoie ca RADET-ul sã facã fatã la cheltuielilor care vor fi."

Nu la fel văd lucrurile reprezentantii asociațiilor de proprietari.

MIHAI MEREUȚĂ, președinte, Liga HABITAT "O crestere de 37% nu este suportabilã si nici justificatã, se elibereazã 30 de milioane de euro. Pentru ce se elibereaza din buget?  Vrem sa avem certitudinea, cã nu vom suprapune alte borduri, nu vom mai face ceasuri aurite si nici fântâni cântãtoare."

Tranșele lunare egale se vor calcula în funcție de facturile consumatorului din lunile de iarnă precedente. Autoritățile estimează că, pentru un apartament de două camere și trei locatari, tranșa va ajunge la circa 110 lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2