Date companie
 
 
 
 

Gigi Becali vrea să-și caute dreptatea la C.E.D.O. și la Curtea Constituțională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suspendare, becali, curtea, constitutionala, europeana, condamnat, omului, drepturile
 

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru sechestrare de persoane, Gigi Becali riscă să execute pedeapsa, spun specialiștii, după ce, la revenirea în țară, deputatul a amenințat că va sesiza Curtea Constituþională și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Juriștii spun că niciuna dintre cele două instituții nu-i poate anula condamnarea. În schimb, prin astfel de declarații riscă să-i fie revocată suspendarea executării pedepsei.

GEORGE BECALI, deputat "O să vorbesc la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Și aicea mă refer la neconvenționalitate, încălcarea convenției pentru drepturile omului, ce privește competența completului de cinci judecători în materie penală. Și la Curtea Constituțională, neconstituționalitatea legii care prevede competențele completului de cinci judecători."

Curtea Europeană a Drepturilor Omului se pronunță asupra unui singur aspect: dacă drepturile persoanei au fost respectate sau nu pe parcursul procesului! Chiar și un eventual câștig de cauză la C.E.D.O. nu i-ar anula lui Gigi Becali condamnarea, ci s-ar alege doar cu despăgubiri pentru nerespectarea drepturilor, spun specialiștii. Nici Curtea Constituțională a României nu are vreun fel de atribuție în privința condamnărilor pronunțate de instanțele de drept comun.

AMBIANȚA "- În dosarul schimburilor de terenuri, instanța a solicitat să depuneți o dovadă în privința imposibilității prezentării la termen. - Voi nu puneți întrebări, da!? Am stabilit! Văd că de-abia ți-am spus și ai început. Eu vorbesc, da!?"

Prin astfel de ieșiri publice, dar și dacă nu-și motivează absența de la celălalt proces pe care îl are, Gigi Becali riscă să-i fie anulată suspendarea executării pedepsei, pe motiv că a încălcat condițiile impuse de instanță.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2