Date companie
 
 
 
 

Gospodãrii și terenuri inundate, în Gorj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, poluare, gorj, conducta, gospodarii, terenuri, solarii, turceni, cenusa, termocentrala
 

Inundații în județul Gorj! Mai mulți localnici s-au trezit cu gospodãriile inundate, dupã ce o conductã de la Hidrocentrala Turceni s-a spart. Apa a intrat și în solarii și a compromis culturile de legume. Dezastrul este agravat și de faptul că apa este amestecatã cu cenușã, iar pământurile oamenilor ar putea fi poluate.

AMBIANȚÃ "Aveți toată curtea inundată. Uitați, am scos hidroforul din cãmin sã o adune. Fântâna e plinã acolo."

Patru gospodarii au fost deja inundate, iar ceilalți localnici se tem că apa va intra și în casele lor, așa că le-au protejat cu saci cu nisip.

VOX "Au facut o nișă în canal și, de atunci, de o săptămână, a vinit apa până aici. Ieri a înghețat, s-a mai retras!"

Cinci hectare de teren și solarii pline cu legume băltesc, iar oamenii spun cã asta-i duce la faliment.

AMBIANȚÃ "Trece peste cizmã. Da, trece peste cizmã!"

VOX "Eu aici în solar aveam ceapă verde și usturoi verde, salată verde. Ceapă în jur de 70.000 de fire, usturoi în jur de 15 - 20.000 de fire!"

Pompierii au început sã scoatã apa din curți și beciuri cu motopompele. Țeava spartã de la Termocentrala Turceni transporta apă amestecatã cu cenușa rezultatã în urma arderii lignitului, un agent poluator care se poate infiltra în sol, ceea ce ar compromite și recoltele viitoare. În urma dezastrului, autoritãțile locale spun că proprietarii de terenuri din zona afectată trebuie sã fie despãgubiți de termocentrală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

  Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

 • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

  Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

 • În pregătire, majorarea taxelor cu până la 500%, pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ( 16 Februarie 2021 )

  Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2