Date companie
 
 
 
 

Gospodarii inundate în urma ploilor torențiale, în județul Maramureș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, ploi, circulatie, maramures, baia, mare, satu, canalizare, localnici, gospodarii, torentiale, hidrologi, copalnic, manastur, sabisa, seini
 

Ploile torențiale au făcut prăpăd în Maramureș! Mai multe gospodării au fost inundate, după ce a plouat timp de 24 de ore. Șuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale, iar localnicii au asistat neputincioși la dezastru.

AMBIANȚĂ "Ia uitați-vă, cât de jos!"

Gospodăriile din localitățile Seini, Copalnic-Mănăștur și Săbișa au fost inundate, iar apa a acoperit străzile.

AMBIANȚĂ "Aici, la pod, ia uitați-vă cât e de jos! A venit apa și e o problemă, că din cauza podului mă inundă și pe mine."

La Seini, autoritățile au intervenit în ajutorul localnicilor cu patru utilaje și cu un excavator. Precipitațiile au creat mari probleme și pe Drumul National 1 C, între Baia Mare și Satu Mare, unde un sens de circulație a fost inundat.

VOX "A plouat mult! A fost apa până aproape de mijlocul asfaltului."

Autoritățile locale susțin că apa nu s-a putut scurge, întrucât cei de la Drumurile Naționale au făcut tuburi de scurgere prea înguste sub podețele din fața caselor, iar acestea s-au umplut cu gunoaiele aduse de ape de pe versanți.

VOX "- Cum e, doamna, așa tare a plouat? - Da, uitați-vă! Asta este!"

Nici în Baia Mare, rețeaua de canalizare nu a făcut față potopului, iar multe străzi au fost inundate. Pericolul de inundații persistă și în orele următoare. Hidrologii au prelungit până marți, la ora 14, codul galben de inundații, pe râuri din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Suceava și Neamț. În aceste regiuni se pot produce inundații locale, din cauza scurgerilor pe versanți și a viiturilor rapide.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2