Date companie
 
 
 
 

Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : granita, medic, militar, romani, frontiera, carantina, izolare, punct, triaj, epidemiologic, coronavirus
 

Alertă la Sibiu, după ce un avion cu 90 de persoane din zona roșie a Germaniei, mai exact din Stuttgart, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu! Persoanele aflate la bord au fost verificate, iar echipele medicale au stabilit să-i trimită în izolare la domiciliu. Inițial, se punea problema să fie retrimiși în Germania sau să fie băgați în carantină.

RAED ARAFAT, șef, D.S.U. „Poliția de Frontieră urmărește toate cursele cu escală, persoanele care sosesc în România nu pot fi ascunse punctele de plecare – și pe cale rutieră și aviatică. Au fost tentative de a ne induce în eroare cu privire la zona de proveniență. Ei pun în risc părinții și bunicii. Solicităm tuturor să colaboreze cu autoritățile pentru a putea limita cât mai mult răspândirea în România”.

Vămile terestre din România sunt supuse, deja, unei mari presiuni. Românii care vin din țările cu focare de coronavirus sau din Italia, țară aflată total în carantină, fac cozi kilometrice la Vama Nădlac II, ca să intre în țară. La punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria și România se circulă pe trei benzi, iar formalitățile durează mai mult, din cauză că cetățenii care intră în țară trebuie să completeze formularul privind coronavirusul. Peste 80 de persoane care au intrat, în ultimele 24 de ore, în România au ajuns în centrele de carantină din Arad.

COSMINA STOIAN, reporter „Toate persoanele care vin din țările cu zone roșii și vor să intre în țară pe la Vama Nădlac, indiferent de județul în care au domiciliul, sunt duse la centrele de carantină din Arad. Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este supusă triajului efectuat de medici. Cetățenilor care sunt trimiși în carantină li se recoltează probe pentru testele de coronavirus.”

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Vreau să transmit în mod special și un mesaj de solidaritate compatrioților noștri din Italia în aceste momente dificile. Îi îndemn să urmeze toate recomandările autorităților italiene și să ia toate măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităților statului român să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care solicită asistență. Cu grijă și responsabilitate, vom depăși această perioadă grea.”

Din cauza suprasolicitării privind triajulul epidemiologic de la graniță, Armata Română va trimite medici militari care vor ajuta la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României. Echipe formate din medici militari și personal medical civil au efectuat, începând din noaptea de marți spre miercuri, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale, la punctele de trecere a frontierei de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2.


Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2