Date companie
 
 
 
 

Grevă în Sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, greva, sanatate, sporuri
 

Protestele din Sănătate intră într-o nouă etapă! Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că vor declanșa greva generală, pe 11 mai, în semn de protest față de scăderea sporurilor unor categorii de angajați. Leonard Bărăscu, președintele Sanitas spune că unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei, în urma aplicării salarizării unitare.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"În ultima perioadă, au avut loc zilnic proteste ale angajaților din spitale în Capitală și în alte orașe, ca urmare a diminuării sporurilor din sistemul sanitar. Președintele Sanitas a anunțat că greva generală va fi precedată de un miting de amploare la București, în 26 aprilie, când sunt așteptați cel puțin 10.000 de angajați din sistemul medical, și de o grevă de avertisment, pe 7 mai."

Protestele au continuat și joi. Zeci de salariați ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au întrerupt lucrul, nemulțumiți că au primit salarii micșorate cu sume cuprinse între 100 și 1.200 de lei. Un protest similar a avut loc și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați. Iulian Pope, prim-vicepreședinte Sanitas a făcut apel la ministrul Muncii să își asume greșelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare și să le corecteze. Acesta spune că regulamentul de sporuri este decent, dar problema este că nu se poate aplica, iar acea constrângere în 30% îi împiedică să acorde colegilor din toate spitalele sporuri echitabile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2