Date companie
 
 
 
 

Grevă spontană, în depourile CFR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cfr, tren, greva, contract, protocol, mentenanta, depou
 

Grevă spontană la depourile CFR! Sindicaliștii au protestat, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 19 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore.

TORA APETRII, reporter "Angajații care se ocupă de mentenanța și revizia locomotivelor au intrat în grevă, din cauză că CFR Călători refuza să încheie un nou contract de mentenanță. Asta, deși exista un protocol care stabilește că o locomotivă trebuie să intre în revizie din trei în trei zile. Sindicaliștii din cadrul SCLR susțineau, la începutul anului, că CFR încearcă „o falimentare mascată” a societății."

Angajații Societății Comerciale de Reparații Locomotive au oprit încă de marți lucrul. Aceștia susțin că de la 1 ianuarie 2020, CFR Călători nu a mai încheiat niciun contract de prestări servicii cu SCRL.

VICTOR ANDRONE, lider sindicat Depoul CFR Călători  ”Oamenii ăștia care sunt puși la conducere au un interes. Acești oameni, uitați-vă la ei, sunt oameni vechi, sunt oameni cu conștiință, oameni care lcrează aici de 30 și ceva de ani. Au un salariu foarte mic, dar omul vine la muncă pentru a-și întreține familia.”

Societatea Comercială de Reparații Locomotive are în jur de 1.504 angajați, alți peste 40 fiind repartizați la cele patru puncte de lucru preluate deja de CFR Călători.

VOX ”Condițiile de muncă sunt ca în 1930, nu s-a schimbat nimic. Poate că avem telefon mobil, în rest, nu s-a schimbat nimic. ”

Angajații s-au întors la lucru în jurul orei 12, după ce au primit promisiunea că lucrurile se vor rezolva. Precedenta grevă la SCRL Brașov a avut loc vara trecută, la începutul lunii august, și s-a încheiat după doar o zi. Sindicaliștii au venit la București, unde au purtat negocieri cu conducerea CFR Călători, în urma cărora au semnat un protocol și au reluat lucrul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2