Date companie
 
 
 
 

Guvernanții, sub tirul acuzațiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cartel alfa
 

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa anunță că sesizează DNA privind constituirea unui grup infracțional organizat, format din președinții coaliției de guvernare și membrii guvernului, care au semnat actele normative de completare și modificare a Ordonanței de urgență, prin care s-a stabilit plafonarea prețurilor pentru consumator și compensarea diferenței de la bugetul de stat. Sindicaliștii susțin că, prin deciziile luate, aceștia prejudiciază utilizarea banului public, subminează economia națională și lezează drepturile și interesele cetățenilor. Potrivit acestora, Guvernul are posibilitatea de a limita creșterea prețurilor la producătorii de energie, la valoarea din decembrie 2020. Potrivit Cartel Alfa, compensarea diferențelor ar putea fi justificată numai pentru facturile emise până la 1 februarie 2022, iar reglementarea compensării după această dată, în locul limitării prețurilor, reprezintă o încurajare directă către practicarea de prețuri speculative.


Guvernanții, sub tirul acuzațiilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Salariile românilor ar fi trebuit să fie cu 25% mai mari, dacă ar fi ținut pasul cu productivitatea muncii ( 19 Aprilie 2018 )

    Salariile românilor nu corespund cu productivitatea muncii! Lefurile ar fi trebuit să fie cu 25% mai mari în 2016, dacă ar fi ținut pasul cu productivitatea muncii, potrivit unui studiu efectuate de Institutul Sindical European și de Confederația Europeană a Sindicatelor, și publicat de Cartel Alfa.

  • Sindicaliștii nemulțumiți au reluat protestele ( 2 Martie 2012 )

    Protestul sindicaliștilor Cartel Alfa și BNS împotriva semnării Tratatului Fiscal European s-a transformat într-o manifestație anti-guvernamentală. Sute de oameni s-au strâns, atât în Piața Victoriei din Capitală, cât și în fața prefecturilor din marile orașe, pentru a-și face cunoscute nemulțumirile.

  • Cartel Alfa pregateste protestele de toamna ( 31 August 2010 )

    Toamna se anunta plina de proteste. Dupa cei luni 50 de mii de angajati ai ministerului de Interne au anuntat ca vor iesi in strada, acum si sindicalistii de la Cartel Alfa ameninta cu proteste. Nemultumiti de negocierile cu Executivul referitoare la salarul minim pe economie, liderii Cartel Alfa ameninta cu un miting de amploare pe 7 octombrie, urmat de greva generala. Sindicalistii au propus Guvernului ca salariul minim pe economie sa fie stabilit între 675 si 750 de lei.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2