Date companie
 
 
 
 

Guvernanții vor să introducă mai multe ore de sport, pentru elevii din ciclul primar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sport, ponta, elevi, scoala, ore, parinti, dezbatere, publica
 

Mens sana in corpore sano! Aceasta pare să fie deviza Ministerului Educației, care dorește să introducă două ore de sport la clasa pregătitoare și două ore de muzică și mișcare, la clasele unu-patru. Asta, în dauna matematicii și a limbii române, care vor rămâne cu mai puține spații alocate în orar.

VOX "Știți chestia cu trup sănătos și minte sănătoasă. Minte sănătoasă, în trup sănătos!"

Elevii din clasa pregătitoare ar putea avea doar cinci ore de limbă și comunicare, pe săptămână, față de șase, câte sunt în prezent. Și orele de matematică s-ar împuțina, pentru a face loc celor două ore de educație fizică și sport.

prin telefon: STELIAN FEDORCA, secretar de stat, Ministerul Educației "Este public și pot exista diverse propuneri și observații. Trebuie să ținem cont că e vorba de învățământul primar și nu au voie să depășească un anumit număr de ore pe zi."

Proiectul Ministerului Educației se află în dezbatere publică, însă are toate șansele să devină operațional, din moment ce și premierul Victor Ponta a declarat că dorește mai multă mișcare, în orarul elevilor din ciclul primar.

VICTOR PONTA, premierul României "Cred că dacă reușim și implementați programul cu până la patru ore de sport pe săptămână în școli, nu într-un an sau doi, dar pe termen mediu și lung, cred că am făcut ceva bun pentru țara asta și pentru tinerii din țara asta."

prin telefon: ADRIAN ENACHE, profesor de matematică "Ideea este foarte bună, dar eu aș spune că e mai bine să se facă sport în cluburi sau săli specializate. La școală, problema! Nu sunt dușuri, transpiră, stau fără duș, plus că nu sunt dotări corespunzătoare."

Părinții pot veni cu observații pe marginea proiectului ministerului, până pe data de 19 februarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Directoarea Liceului Teoretic din Dăbuleni, cercetată disciplinar ( 21 Februarie 2020 )

  Directoarea Liceului Teoretic din Dăbuleni, unde nouă elevi au ajuns la spital după ce s-au simțit rău la școală în urma unei dezinfecții, va fi cercetată disciplinar. Elevii și părinții au cerut demisia directoarei, acuzată...

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 • Alți 18 elevi ai liceului din Arad, la spital după dezinsecție ( 21 Ianuarie 2020 )

  Alți 18 elevi ai Liceului german din Arad au ajuns, aseară, la spital, acuzând simptome identice cu cele cu care s-au prezentat, săptămâna trecută, peste 40 de elevi, după o acțiune de dezinsecție și dezinfecție...

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2