Date companie
 
 
 
 

Guvernatorul B.N.R., Mugur Isarescu, se teme de criza cipriotă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, depozite, impozitare, criza, banci, bnr, economia, isarescu, analisti, cipru, guvernator, precedent, periculos
 

Decizia de impozitare a depozitelor din bãncile cipriote ar putea avea un impact direct și asupra economiei românești. Motivul? Se creeazã un precedent care ar putea fi copiat oricând și de clasa politicã românească, se tem economiștii.

FLORIN CÎȚU, analist economic "Creeaza un precedent! Un precedent foarte periculos! La noi, chiar daca nu o sa ne spuna UE sa luam aceasta decizie, s-ar putea sa o preia din zbor clasa politica din Romania, care si asa nu vrea sa implementeze reforme."

Și guvernatorul BNR, Mugur Isãrescu, privește cu îngrijorare spre Cipru. Prezent la lansarea unui raport al Clubului De la Roma, al cãrui președinte pentru România este, guvernatorul B.N.R. a atras atenția cã decizia guvernului de la Nicosia, privind impozitarea depozitelor bancare, va avea repercusiuni. De altfel, șeful Băncii Naționale s-a retras după scurt timp de la reuniune, pe motiv că trebuie să se ocupe de impactul deciziei de la Nicosia.

MUGUR ISÃRESCU, guvernator BNR "Sa nu o numesc criza cipriota, dar impactul asupra fluxurilor de capital pe care il are decizia recenta din zona euro."

FLORIN CÎȚU, analist economic "Eu zic că semnalul este gresit, pentru ca nu pe cetateanul care depune bani la banca trebuie sa-l taxam, ci pe actionarul care nu a taxat bancile care au investit prost, pe reglementatorul care nu a vazut, si reglementator este Banca Centrala Europeana, care nu a vazut ca bancile din Cipru s- au supraexpus pe obligatiunile din Grecia, care au dat faliment."

În contextul crizei cipriote, leul și-a menținut deprecierea, atât fațã de euro cât și fațã de dolar. Ultima cotație afișatã de BNR indicã un curs de 4 lei și 40 de bani, pentru un euro, și 3 lei și 40 de bani, pentru un dolar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2