Date companie
 
 
 
 

Guvernatorul Mugur Isărescu nu e de acord cu conversia creditelor în valută

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, bnr, parlament, isarescu, lei, franci, solutii, conversie, elvetieni
 

Banca Națională a României nu vrea conversia creditelor în valută la un curs istoric! În conferința de presă susținută astăzi, privind problema creditelor în franci elvețieni, guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu a declarat că această măsură ar genera pierderi de 5,7 miliarde de lei băncilor care au acordat creditele.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul B.N.R. "În situația creditelor în franci elvețieni, în primul rând șocul. A fost într-adevăr un șoc major, generat de o apreciere, la vârful ei, de peste 20%, cam 22%, a francului elvețian, generată de renunțarea de către Banca Națională a Elveției la pragul de 1,2."

Isărescu a precizat și principalele măsuri care se impun, în urma unei analize făcută de Banca Națională, pentru a rezolva problema creditelor în moneda elvețiană. El a menționat că este important ca măsurile adoptate să fie realiste și raționale. În acest scop, B.N.R. și Parlamentul trebuie să găsească soluții diferențiate.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul B.N.R. "România trebuie să identifice soluții adecvate situației specifice de la noi. Nu credem, acesta va fi mesajul nostru către Parlament, nu credem că poate fi adoptată o singură soluție generală, ci mai multe soluții diferențiate și noi lucrăm la ele."

Francul elvețian s-a apreciat puternic, în data de 15 ianuarie, pe piețele internaționale, câștigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Națională a Elveției a renunțat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani. Ridicarea plafonului și explozia bruscă a cursului leu/franc elvețian i-a adus la disperare pe românii cu credite în moneda elvețiană, care s-au văzut în situația de a nu-și mai putea achita ratelela credite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Moțiunea de cenzură a fost depusă în Parlament ( 12 Iunie 2019 )

  Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă și citită în Parlament! Documentul intitulat "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără ordonanțe de urgență, fără parole de acces și fără cozi la vot!" a fost semnat de peste 170 de reprezentanți ai opoziției, membrii partidelor PNL, USR, PMP și UDMR.

 • Inflația este în creștere, se arată în raportul B.N.R. ( 17 Mai 2019 )

  Inflația în creștere alarmantă! Guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, a prezentat, astăzi, raportul trimestrial privind inflația. Potrivit raportului, Banca Națională a majorat la 4,2% prognoza de inflație, pentru finalul acestui an, și estimează...

 • Indicele ROBOR a atins, din nou, recordul ( 22 Aprilie 2019 )

  Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni! Potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naționale a României, indicele a urcat la 3,40%, limită la care mai ajunsese în 6 august 2018.

 • Inițiativa "Fără penali în funcții publice", constituțională ( 11 Aprilie 2019 )

  Inițiativa "Fără penali în funcții publice" a fost declarată constituțională! Prin urmare, proiectul urmează să intre în procedură parlamentară, ca orice proiect de lege. Camera de reflecție și Camera decizională au aceleasi atribuții...

 • Obiectele de unică folosință din plastic, interzise în U.E. ( 28 Martie 2019 )

  Interzicerea obiectelor de unică folosință din plastic a fost aprobată de Parlamentul European, cu 560 de voturi pro și 35 contra. Măsura, care este menită să reducă poluarea mărilor și oceanelor, va intra în vigoare în anul 2021.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2