Date companie
 
 
 
 

Guvernul a adoptat OUG privind majorarea alocațiilor pentru copii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, buget, lege, copii, ordonanta, alocatii, majorate, OUG, iohannis, dancila
 

Ordonanța care majorează alocațiile copiilor, de la 1 martie, a fost adoptată în ședința de Guvern de astăzi. Pentru ca alocațiile să fie majorate de la 1 martie, premierul Viorica Dăncilă face apel la președintele Klaus Iohannis să promulge cât mai repede legea bugetuui de stat pe anul 2019.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Îmi exprim speranța că președintele României va depăși jocul politic și o va promulga. Altfel, orice blocaj nu face altceva decât să confirme încă o dată demersul demagogic al opoziției și al președintelui Iohannis în încercarea de a aduna cât mai multe voturi”.

Viorica Dăncilă a declarat că sunt asigurate sumele necesare pentru aceste măsuri.

ANA IACUB, reporter ”De la 1 martie, copiii cu vârsta de până la doi ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copii cu dizabilități, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocație luni lunară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va crește la 150 de lei. Această sumă va fi acordată și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile de învățământului liceal sau profesional până la finalizarea acestor studii.”

Pentru majorarea alocațiilor, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 miliarde de lei. PSD anunța, după decizia din Parlament privind mărirea alocațiilor pentru copii la propunerea PNL, că va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta „lucrurile făcute de opoziție”, calificând demersul liberalilor ca fiind „pur demagogic”. Liviu Dragnea susține că liberalii nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2