Date companie
 
 
 
 

Guvernul a adoptat prima rectificare bugetară din 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, rectificare, bugetara
 

La prima rectificare bugetarã din acest an, cabinetul Boc a împărțit banii pentru salarii, pensii și datoriile companiilor naționale. Suma de aproximativ 170 de milioane de euro a fost alocată pentru salariile bugetarilor. Cei mai mulți bani vor ajunge la ministerul de Interne, la Apărare și la Justiție.

EMIL BOC, premierul României "La cheltuielile de personal am suplimentat sumelele necesare pentru plata contribuþiilor la sănătate. Am alocat, prin rectificarea de buget, la bugetul asigurãrilor sociale 74 de milioane de lei, pentru plata pensiilor pânã la sfârºitul anului, astfel încât sã fie asiguratã susþinerea financiarã la bugetul de pensii. ªi toate pensiile sã fie plãtite fãrã nicio problemã."

1,4 miliarde de lei se vor duce la plata datoriilor companiilor de stat. Sănătatea a primit doar 300 de milioane de lei, deși ministrul Cseke Attila dorea un miliard de euro la această rectificare.

GHEORGHE IALOMIȚIANU, ministrul Finanțelor "Vom da acei bani pe mãsurã ce se vor înregistra progrese, pentru ca acele arierate să nu mai apară."

Consiliul Fiscal a atras atenția Executivului că rectificarea bugetară încalcă articolul 16 din Legea responsabilității fiscale. Potrivit actului normativ, cheltuielile pot fi suplimentate doar pentru serviciul datoriei publice și plata contribuției României la bugetul Uniunii Europene. Guvernanții au recunoscut că au fost nevoiți să facă o derogare de la această prevedere.

EMIL BOC, premierul României "Aceastã modificare a fost discutatã cu FMI pentru a putea pregãti un buget curat pentru 2012, pentru a nu mai avea datorii la bugetul de stat."

GHEORGHE IALOMIȚIANU, ministrul Finanțelor "Trebuie sã-þi plãtesti arieratele. N-am mãrit salariile, cheltuielile cu pensiile, pentru cã sunt cheltuielor care au efecte în perioada urmãtoare. Surplusul l-am folosit pentru plata arieratelor."

Autoritățile estimează că, in acest an, România va avea o creștere economică de 1,5 la suta și un deficit bugetar de 4,4 procente.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2