Date companie
 
 
 
 

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetarã din 2012. Primăriile primesc cu 40 la sută mai mult decât la rectificarea din august

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sedinta, justitie, ponta, guvern, rectificare, agricultura, primarii, ANAF, blejnar, cultura, interne, administratie, bugetara
 

Guvernul Ponta a aprobat a doua rectificare bugetarã din acest an, într-o ședință organizată sâmbătă-dimineața. Rectificarea vine în condițiile în care veniturile bugetului de stat sunt mai mici cu peste un miliard de lei. Privilegiată la această rectificare se dovedește a fi Agricultura, cu 400 de milioane de lei, care merg la agricultorii afectați de secetã. De asemenea, 151 de mlioane de lei sunt rezervate Ministerului Administratiei si Internelor, iar 70 de milioane de lei se duc la Asigurarile Sociale de Stat, pentru pensiile din MAI. Ministerul Justitiei a primit la rectificare 45 de milioane de lei, iar Ministerul Culturii, 30 de milioane. În timpul ședinței, premierul Victor Ponta a ținut să puncteze încă o dată, care este meritul Guvernului USL la această rectificare bugetară.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Cand am spus ca, pentru ultimele 45 de zile, România trebuia inchisă, am stiut ce am spus. Asa a fost bugetul facut. Astazi spunem foarte clar ca România funcționează."

Perdanții rectificãrii de toamnã sunt Senatul, CSM, Curtea Supremã, televiziunea și radioul public, dar și ministerele Culturii sau Apãrãrii. În timpul ședinței, Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa fostului șef al A.N.A.F., Sorin Blejnar. Creșterea veniturilor fiscale la bugetul de stat se datoreazã eliminãrii rețelei de crimã organizatã de la vârful instituției pe care o conducea Blejnar, le-a spus Ponta miniștrilor.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Doar vârful A.N.A.F. înseamnã un plus de încasãri fiscale la buget de 10%, care se ducea la domnul Blejnar și la cei cu care vorbea domnia sa pe la telefoane și prin alte colțuri de care nu am aflat încã. Practic, aceastã creștere se datoreazã schimbãrilor de la vârful A.N.A.F. în special. asta însemna pentru buget pãstrarea în fruntea A.N.A.F. a unei rețele de crimã organizatã și corupție care, vedeți zi de zi pe la televizor, a avut sprijinitori, responsabili, oameni care au pãstrat-o și încurajat-o sã rãmânã la conducerea A.N.A.F.."

Sute de milioane de lei intrã și în contul primãriilor din România, cu puțin timp înainte de alegeri. Premierul Victor Ponta a anunțat cã banii vor fi dați autoritãților locale în urma rectificãrii bugetare, pentru plata datoriilor și urmeazã sã intre în conturile primăriilor pânã în 10 decembrie. Primarii vor putea asigura și salariile angajaților, dar și sumele necesare pentru încãlzirea locuințelor, în aceastã iarnã.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Ideea cu Guvernul, care dă la fiecare comuna pe criteriu politic, a fost greșită. Sunt 350 milioane pentru achitarea arieratelor unor unitati administrativ teritoariale. Autoritatile locale au fost Cenușăreasa României, în ultimii ani, acolo nu s-au dat bani pentru lucrări, au fost lasate sa intre in incetare de plati si obligatia noastra e sa incercam sa deblocam aceste datorii."

Ordonanta de rectificare bugetara prevede ca veniturile bugetului de stat vor fi mai mici cu peste un miliard lei, prin scaderi la TVA, sume primite de la U.E. in contul platilor efectuate, impozit pe venit si salarii. In plus, cheltuielile vor fi majorate cu 307 milioane lei pentru acoperirea costurilor de personal, achizitii si subventii agricole. Potrivit premierului Ponta, scaderea de venituri obtinute din taxa pe valoarea adaugata, cu un minus de 1,3 miliarde lei, rezulta si din alocari suplimentare, de circa un miliard lei din aceasta sursa, catre bugetele locale. Deficitul bugetului consolidat va fi mentinut la 13,6 miliarde lei, reprezentand 2,2% din produsul intern brut. Spre deosebire rectificarea din august, acum Guvernul a luat în calcul o creștere economicã de 1%, fațã de 1,2% în luna august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole ( 30 Iunie 2021 )

  Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.

 • Anchetă într-un dosar de reciclare fictiva a deșeurilor ( 17 Iunie 2021 )

  Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Noi oportunități de vaccinare, începând de astăzi ( 26 Mai 2021 )

  Companiile încep vaccinarea angajaților! Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunțat că săptămâna aceasta, peste 40 de companii vor organiza centre de vaccinare la sediile lor, pentru a imuniza...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2