Date companie
 
 
 
 

Guvernul a aprobat înființarea Poliției Animalelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, politia, animalelor, autoritatea, sanitar, veterinara
 

Guvernul a dat undă verde înființării Poliției Animalelor! Noua structură va fi în subordinea Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, iar inspectorii vor putea face controale în toate fermele, pet-shop-urile sau adăposturile de animale. De asemenea, vor răspunde la sesizările cetățenilor și îi vor sancționa pe cei care maltratează animalele sau nu le hrănesc.

MAXIMILIAN DRĂGAN, șef, S.I.I.B.A. "În cazul în care aceste reclamații și sesizări se referă la o locuință privată, este de competența poliției și a instuțiiilor abilitate, împreună cu inspectorii noștri, să efectueze controale în condiții legale."

prin telefon: ANCA TOMESCU, director adm., Asociația Vier Pfotten "Inițiativa este foarte bună și, în sfârșit, ne aliniem țărilor civilizate și în ceea ce privește maltratarea animalelor în România. Acest departament va avea de muncă."

Poliția Animalelor va avea peste 5.400 angajati la nivel național. În fiecare judet, în cadrul direcțiilor, vor fi câte doi sau trei inspectori, care se vor ocupa de sesizări și controale. Ei au voie să pătrundă și în locuințele celor care dețin animale, dar numai în anumite condiții.

VOX "Pot veni la sesizări, pot da amenzi și chiar confisca animalele. Mi se pare foarte ok! E prima inițiativă de genul ăsta, de care am auzit. Trebuie să facem ceva pentru protecția animalelor, că singure nu se pot proteja."

VOX "Cine maltratează trebuie sancționat, nu? Orice maltratezi! Eu prefer să îi sancționez pe cei care maltratează oamenii, dar, acum, dacă trebuie, să se facă și cu animalele."

În cazul unor fapte de natură penală, inspectorii vor sesiza Poliția Română, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul de Interne.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2