Date companie
 
 
 
 

Guvernul a aprobat noua formă a Codului Muncii, pe care își va angaja răspunderea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, emil boc, camera deputatilor, senat, Codul Muncii, motiunea de cenzura, asumarea raspunderii, Birouri Permanente
 

Guvernul a aprobat proiectul noului Cod al Muncii, pe care l-au transmis Parlamentului. Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului s-au reunit pentru a discuta calendarul angajarii răspunderii pe acest cod. Premierul Emil Boc a precizat că nu se teme de motiunea de cenzura a Opozitiei, pe care o va depune Uniunea Social Liberală.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Nu am avut niciodatã emotii! Nu m-a speriat niciodatã o motiune de cenzurã. Cu atât mai putin mã sperie aceastã motiune de cenzurã dacã va fi depusã pe Codul Muncii, atât de necesar pentru ca românii sã-si gãseascã mai usor un loc de muncã, iar pe de altã parte angajatorii sã-i poatã angaja mai usor pe cei care doresc sã munceascã!"

Noul Cod al Muncii a stârnit nemulțumirea în rândul sindicatelor.

prin telefon: MARIUS NISTOR - presedinte executiv Federatia Sindicatelor "Spiru Haret": "Un Cod al Muncii care este respins de organizatiile sindicale reprezentative, de patronate, un Cod care nu înseamnã decât transformarea în sclavi a salariatilor din aceastã tarã. Avem o fortã de muncã foarte ieftinã, care va fi subjugatã intereselor clientelare, dar nu din România."

prin telefon: MARIUS PETCU - presedinte CNSLR Fratia: "Atâta timp cât nu vor fi regãsite negocierile colective si CIM nedeterminat niciun alt proiect de Cod al Muncii nu va putea fi sustinut de miscarea sindicalã si noi ne vedem de actiuni în continuare."

prin telefon: IOAN PISC - prim-vicepredinte BNS: "Ori nu a avut sufiecientã pastã în pix, ori nu a avut solutii. Noi nu credem în ceea ce spune Emil Boc. mai mult, lucrãtorii nostri vor avea viatã destul de grea. Singura solutie este declasarea grevei generale!"

In schimb, reprezentanții Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania au aprobat noua formă, propusă de cabinetul Boc.

prin telefon: DAN MATEI AGATHON - purtator de cuvant ACPR: "Este un Cod al Muncii flexibil, european, care se aplicã peste tot în Europa! În final ACPR-ul a fost de acord cu Codul Muncii asa cum a fost prezentat!"

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat că USL va depune moțiunea impotriva asumarii guvernamentale, dar si proiectul propriu de Cod al Muncii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2