Date companie
 
 
 
 

Guvernul a dat undă verde cursurilor în limba maghiară, la U.M.F. Târgu Mureș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, mures, invatamant, maghiara, hotarare, limba, umf
 

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș va avea linie de învățământ în limba maghiară. Executivul a aprobat o hotărâre în acest sens, după ce controversatul document a stat zece zile în dezbatere publică.

CĂTĂLIN BABA, ministrul Educației "Dacă nu am fi facut asta, am fi putut fi acuzați de abuz in functie. Noua facultate va avea posibilitatea sa scoata posturi la concurs si sa asigure dezvoltarea atat a liniei în româna, cât și în maghiară. Nu e o separare pe criterii etnice."

Reprezentanții Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior vor merge la universitatea mureșeană, pentru a stabili exact care sunt limitele maxime de școlarizare ale instituției.

CĂTĂLIN BABA, ministrul Educației "Nu se creează nici un program nou de studiu, toate programele exista si se desf. la U.M.F. Târgu Mureș. Facultatea care s-a înființat are în componență programe in limba română, maghiară, engleza."

Opoziția a anunțat deja că va depune o moțiune de cenzură.

VICTOR PONTA, președintele PSD "Pornind de la această segregare pe criterii etnice, eu cred cã ce trebuie reliefat este guvernarea de târguială și de santaj, iar premierul se dovedește un om care nu rezistă la șantaj."

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a criticat dur decizia Coaliției de a înființa o facultate cu predare in limba maghiară. Nemulțumiți au fost și studenții români de la U.M.F. Târgu Mureș, care au ieșit în stradă de mai multe ori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2