Date companie
 
 
 
 

Guvernul a hotărât majorarea salariului minim pe economie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, buget, pensii, majorare, salariul, minim, dancila
 

Guvernul a aprobat astăzi majorarea cu 9% a salariului minim brut pe economie! Salariul minim majorat va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Adoptăm acest act, având în vedere Ordonanța de Urgentă prin care am modificat Codul Muncii și am introdus noțiunea de salariu minim diferențiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creștere de 9,47 la sută, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare și vechime în muncă de cel puțin un an reprezintă o creștere de 23,68 la sută."

Viorica Dăncilă a ținut să sublinieze că salariile din sistemul bugetar vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament, precizând că, la construirea bugetului pentru anul viitor, se are în vedere această majorare a salariilor din sistemul public, dar și a veniturilor pensionarilor.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Cu alte cuvinte, salariile și pensiile nu vor și înghețate, vor crește. Aceasta, pentru că au apărut în spațiul public anumite informații, care pot crea incertitudine și cred că nu este drept să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaților și să ducem în spațiul public informații eronate."

Șefa Executivului a adăugat că angajații de la stat vor primi și în următorii doi ani voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Analiștii economici atrag, însă, atenția, că aceste creșteri ale salariilor și pensiilor vor provoca o reacție în lanț a scumpirilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2