Schemă de ajutor de stat, pentru 150 de companii! Guvernul a pregătit o nouă schemă de ajutor de stat, care va fi aplicată până la sfârșitul anului 2020. Una dintre condițiile impuse este aceea ca investițiile inițiale să aibă o valoare minimă de douăzeci de milioane de euro. Costurile cu active corporale și necorporale aferente investiției inițiale vor fi, astfel, finanțate de stat sub formă de sume nerambursabile, în limita intensității maxime admise. Companiile în activitate vor putea beneficia de ajutor de stat dacă, în ultimul exercițiu financiar încheiat, au rentabilitatea cifrei de afaceri mai mare sau egală cu 1% și capitalurile proprii pozitive. O companie nou-înființată va primi ajutor de stat în condițiile în care are capital social subscris vărsat în valoare de minimum 100.000 lei și nu aparține unor acționari care dețin sau au deținut, în ultimii doi ani, o altă firmă înregistrată conform legii societăților, ce desfășoară sau a desfășurat activitatea pentru care solicită finanțare. Companiile beneficiare ale ajutorului de stat vor fi obligate să înceapă investiția în termen de maximum 4 luni de la data emiterii acordului și să mențină investiția inițială în stare de funcționare, pentru o perioadă de cel puțin 5 ani de la data finalizării. Un proiect unic de investiții nu va putea fi divizat în mai multe subproiecte în scopul de a beneficia de ajutor de stat în valoare mai mare decât valoarea maximă prevăzută pentru proiectele mari de investiții. În cazul în care este demarată înaintea primirii acordului pentru finanțare, investiția nu este eligibilă. În perioada 2007- 2014, Ministerul Finanțelor a emis acorduri pentru finanțare în valoare de aproape 740 de milioane de euro, pentru susținerea unor proiecte de investiții în valoare de peste două miliarde patru sute de milioane de euro, care au generat aproximativ 23.000 de noi locuri de muncă.
Un nou protest astăzi în Piața Victoriei. Federația Sindicatelor din Silvicultură, împreună cu Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România și Federația Națională a Muncii au ieșit în stradă. Sindicaliștii reclamă faptul că, prin ultimele reforme, autoritățile caută să repare situația financiară a țării pe spinarea lucrătorilor cinstiți.
13 percheziții, joi, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Călărași, la membrii unei grupări suspectate că a provocat, în Marea Britanie, un prejudiciu de peste un milion de lire sterline! Suspecții ar fi creat conturi frauduloase, într-o aplicație a Guvernului Marii Britanii.
Sindicaliștii de la Sanitas și cei din Educație au protestat, luni, la Palatul Parlamentului, nemulțumiți de măsurile de reducere a deficitului excesiv pentru care Guvernul României și-a angajat răspunderea în plenul Legislativului. ”Protestăm față de măsurile...
Există companii de stat ai căror manageri au salarii brute de 45.000-50.000 de lei și care, cu doar o lună înainte de formarea noului guvern, au încheiat contracte ”beton”, care prevăd indicatori de performanță jignitori. Cel puțin așa susține...
Premierul Ilie Bolojan a anunțat că în fiecare ședință de guvern se va discuta despre adoptarea unor măsuri pentru scăderea cheltuielilor de funcționare și creșterea veniturilor. Premierul s-a întâlnit și cu reprezentanți ai sectorului bancar, în contextul pregătirii unui pachet de măsuri pentru consolidarea fiscală.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019