Date companie
 
 
 
 

Guvernul a respins cererile F.M.I. și C.E. privind liberalizarea prețurilor la gaze și restructurarea unor companii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, fmi, guvern, negocieri, pret, gaze, companii, comisia, europeana, restructrare
 

Negocieri eșuate, la Palatul Victoria! Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI și Comisia Europeană, în actuala misiune de evaluare. Cele două instituții au cerut creșterea abruptă a prețului la gaze pentru populație și CET-uri din aprilie, și restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara și Oltenia, cereri care au fost respinse de Guvern. Premierul Victor Ponta a precizat că, în aceste condiții, nu va fi semnată o scrisoare de intenție, însă acordul rămâne în vigoare.

VICTOR PONTA, premierul României "Solicitarea FMI se referea la o creștere din 1 aprilie destul de mare de la 53,3 lei la 62, o creștere pe care o considerăm nesustenabilă. Trebuia populația să plăteasca și CET-urile să suporte creșterea. Altfel, acumulăm datorii și facem factura pentru anul viitor imposibil de achitat de către oameni."

În privința companiilor energetice Hunedoara și Oltenia, FMI și Comisia Europeană au cerut restructurarea masivă și radicală a acestora. Guvernul a apreciat însă că o astfel de restructurare nu ar salva industria de profil, ci, dimpotrivă, ar diminua semnificativ importanța acestui sector.   Guvernul urmeaza sa propuna un nou calendar Delegatiei peste doua luni, când vor fi reluate discuțiile cu reprezentanții FMI și ai Comisiei Europene. 

VICTOR PONTA, premierul României  "Până la întâlnirea din aprilie, vom veni cu o propunere de calendar sustenabil, realist, care să țină cont de ce este cu adevărat, nu de calcule pe hârtie care sunt mecanice și de multe ori în realitate produc efecte negative".

Pe de altă parte, premierul a adăugat că FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială nu vor fi niciodată de acord cu reducerea TVA, dar că astfel de decizii revin exclusiv în atribuția Guvernului.

VICTOR PONTA, premierul României "Până la urmă, deciziile importante de politică economică și fiscală le ia Guvernul și statul respectiv. Ei vin doar să vadă dacă, în urma acestor măsuri, România își respectă țintele de deficit și respectă disciplina la nivel european. Politicile economice le facem noi, nu le fac dânșii. Dânșii doar propun anumite lucruri, dar decizia ne aparține nouă, că noi răspundem în fața oamenilor."

Premierul Ponta a anunat recent că obiectivul Guvernului este ca, din ianuarie 2016, să fie redusă taxa pe valoarea adăugată la toate produsele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2