Date companie
 
 
 
 

Guvernul anunță reducerea CAS, de la 1 octombrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, fmi, guvern, reducere, cas, octombrie
 

Măsură făcă precedent a Guvernului României! Premierul Victor Ponta a anunțat că Executivul a decis reducerea contribuțiilor de asigurări sociale cu 5%, începând cu 1 octombrie 2014, fără a compensa măsura cu alte creșteri de taxe. Inițial, reducerea CAS era programată să fie aplicată de la 1 iulie. Premierul a făcut anunțul privind reducerea contribuțiilor de la 1 octombrie, în condițiile în care experții F.M.I., prezenți pentru negocieri la București, nu și-au dat acordul cu privire la această măsură.

VICTOR PONTA, premierul României "Putem în mod rezonalbil și sustenabil să trimitem săptămâna viitoare la Parlament proiectul de lege, de reducere cu 5% a CAS, de la 1 octombrie, deoarece în acest fel nu trebuie să creștem niciun fel de taxe."

Reducerea contribuțiilor sociale era prevăzută în programul de guvernare, iar premierul Victor Ponta declara, cu ceva vreme în urmă, că este prioritatea zero pentru acest an.

VICTOR PONTA, premierul României "Avem capacitatea de a acoperi impactul negativ pe care aceasta reducere îl va avea. Va fi undeva pentru ultimul trimestru, 850 milioane lei pe care îi avem în buget. Nu mărim deficitul bugetar, nu creștem taxe."

România are cea mai mare rată de impozitare a muncii din Europa. Guvernul se așteaptă ca, prin reducerea contribuțiilor la angajator, companiile să renunțe la munca la gri sau mai mult, să creeze noi locuri de muncă. Delegația F.M.I. va reveni în țară, în luna noiembrie, când vor fi discutate bugetele, dar și cum poate fi menținută reducerea CAS.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2