Date companie
 
 
 
 

Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, Florin Cîțu
 

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

FLORIN CÎȚU, premier desemnat

„Am prezentat lista guvernului și programului de guvernare. Le vom depune astăzi în Parlament. Modificare la Ministerul Finanțelor, este propus colegul meu Lucian Heiuș, vicelider și la Camera Deputaților, membru în comisia de buget finanțe. Este un om cu care eu am lucrat la mai multe amendamente, proiecte de legi, este un om care știe foarte bine ce înseamnă finanțele și în care am încredere că va duce mai departe ceea ce am început la Ministerul Finanțelor Publice.”

Fiecare candidat pentru funcția de ministru va fi audiat, în ședință comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competență a viitorului ministru. Pentru a avea un Guvern, Parlamentul trebuie să acorde încredere Guvernului prin votul majorității deputaților și senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Reacțiile politicienilor nu au întârziat să apară. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că prezentarea listei noilor miniștri arată că intenția PNL este ca guvernul să fie respins și astfel să aibă loc alegeri anticipate. Kelemen Hunor a declarat că Florin Cîțu nu a făcut nici cea mai mică încercare de a căuta o susținere și o majoritate pentru guvernul său. Acesta a avertizat că s-ar putea ca socoteala de acasă a PNL să nu se potrivească cu cea din târg, la votul de învestitură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2